Liu Shaoang: nem tudok felhőtlenül örülni

Liu Shaoang: nem tudok felhőtlenül örülni

Liu Shaoang nem tud felhőtlenül örülni a férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjében elért bronzérmének a pekingi téli olimpián, noha ezzel együtt büszke, hogy ő lett az első magyar dobogós egyéniben a téli játékok történetében.

Szerinte testvére, a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándor megérdemelte volna az aranyat, a kizárást túlzónak tartja.

„Nagyon nehéz nap volt, már az első futamban, a negyeddöntőben elfáradtam. Érezhető volt, hogy a koronavírusos fertőzésem miatt nem tudtam a csapattal együtt készülni. Hiába szereztem bronzérmet, hiányérzetem van.

Az FTC 23 éves versenyzője elmondta, hátulról próbált segíteni testvérének, de közben vele szemben is szabálytalankodtak, így érezte, hogy ha lesz videózás, ő is előrébb kerülhet a negyedik–ötödik helyről.

„Azt is sajnálom, hogy előtörtek belőlem az érzelmek, indulatok a bírói döntés után. Nem én vagyok a bíró, nem örültem a kizárásának” – tette hozzá.

„Most jobb, ha nem beszélek Liu Shaolinnal, nem is megyek be hozzá a szobába. Dolgozza fel, aztán kedden nekilátunk a további munkának. Profik vagyunk, nehezen, de túl kell lépnünk ezen. Megoldjuk!” – jelentette ki Liu Shaoang.

Hírdetés

Liu Shaolin Sándor ugyanakkor senkinek sem nyilatkozott. Kiment a csarnokból, felszállt a sportolói buszra, és visszament a szállásra.

Krueger John-Henry is csalódott volt, hogy a negyeddöntőben kizárták, de elfogadja a döntést.

„Magabiztosnak éreztem magam, próbáltam előrébb jutni, sajnos, ilyen a short track. Nagyon kicsi a különbség a jó és a rossz futam között. Nehéz megemészteni, hogy nem sikerült jobban a nap. A szívem szakad meg. Volt már olyan versenyem, amely nem tetszett, de akkor az utolsó napon még összejött egy dobogó. Most is ebben bízom” – mondta Krueger, aki négy éve ebben a számban amerikai színekben ezüstérmes volt.

Jászapáti Petra örül az 500 méteren elért hetedik helyezésnek: „Időeredmény miatt kerültem ki a külső pályára az elődöntőben, és onnan nehéz volt előre jönni. Próbálkoztam, de a B döntő így is összejött, bár csak két ezreden múlt a finálé. Összességében megelégszem ezzel a hetedik hellyel” – mondta.

A rövidpályás gyorskorcsolya versenyei szerdán a férfi 1500 méterrel folytatódnak a Liu fivérekkel és Kruegerrel, ebben a számban érmeket is osztanak. Emellett a női 1000 méter selejtezőjében Jászapáti és Kónya Zsófia áll rajthoz, míg a női váltó elődöntőjében nem lesz magyar érdekeltség.

(mti/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »