Erdei úton lehet csak bejutni a Máltai Szeretetszolgálat pilismaróti idősek otthonába

Erdei úton lehet csak bejutni a Máltai Szeretetszolgálat pilismaróti idősek otthonába

A dunai árvíz miatt közúton megközelíthetetlenné vált a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pilismaróton működő idősotthona – közölte a szervezet szeptember 19-én. Az intézményben tartózkodó száz lakó biztonságban van, ellátásuk megoldott.

A létesítményt a Pilisi Parkerdő által az áradás idejére megnyitott erdei úton lehet megközelíteni, szerda délutántól így jutnak be a műszakba érkező dolgozók. A Máltai Szeretetszolgálat szeptember 17., hétfő óta készült arra, hogy a vízszint emelkedése miatt az épülethez vezető útszakaszt le kell majd zárni, a raktárkészleteket feltöltötték, és az ápolók, takarítók és a konyhán dolgozók beosztását is ennek megfelelően állították össze. Az áradás alatt az erdei úton közlekedő kisbusz köti össze az intézményt a külvilággal, a jármű Esztergomból indulva hozza be az otthonba érkező munkatársakat.

Szeptember 18., szerda este óta a Margit-szigeten is segíti a védekezést a Máltai Szeretetszolgálat, teajárata az esti óráktól ellátja a védekezésben részt vevő kétszáz embert. Dunabogdányban a teajárat mellett pihenő és rekreációs sátrat állított a karitatív szervezet, hogy a védekezésre kivezényelt hivatásos állomány tagjainak legyen hol megpihenni. A településen öt kilométer hosszan zajló védekezéshez technikai eszközöket, reflektorokat és a bicskei önkéntes tűzoltók közreműködésével szivattyúkat is visz a karitatív szervezet.

Hírdetés

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Feleki Marietta/kemma.hu; Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »