Követte, elgáncsolta és kirabolta

Követte, elgáncsolta és kirabolta

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű, lopásokból élő férfival szemben, aki a sötét utcán szemmel láthatóan ittas állapotban előtte haladó gyalogost elgáncsolta, majd a földre került áldozata kezéből kitépte a táskáját.

Hírdetés

A vádirat szerint a munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2021. december 29-én, az esti órákban, Kecskemét egyik külvárosi utcájában gyalogolt, amikor észrevette az előtte haladó, szemmel láthatóan ittas sértettet és elkezdte követni.

Röviddel később váratlanul belerúgott a sértett lábába és elgáncsolta, amitől a földre került. Ezután a rabló földön fekvő áldozata kezéből olyan erővel tépte ki a táskáját, hogy annak füle a támadás során elszakadt. A sértett táskájában benne volt a mobiltelefonja, 1500 forint készpénze, néhány személyes okmánya, amit a helyszínről futva távozó támadó magával vitt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi előző hónapban egy kecskeméti festékbolt hátsó, nyitott udvaráról ellopott egy kerékpárt is, amely nem került elő, ezért a sértett a nyomozás során kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette mellett lopás és közokirattal visszaélés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »