Köszönjük, jubiláló Carissimi Nonprofit Alap!

Köszönjük, jubiláló Carissimi Nonprofit Alap!

Szívmelengető köszöntőkkel és szép kultúrműsorral színesített rendezvényen, gyermeknapon a Komáromi Jókai Színházban ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a Carissimi Nonprofit Alap. A sajátos hangulatú eseményen Czimbalmosné Molnár Éva illetékes főosztályvezető Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár díszoklevelével köszönte meg a két évtized alatt végzett áldásos, hiánypótló munkát.

A Felvidéken fogyatékkal élők mindennapjait magyar nyelvű szakmai tanácsadással megkönnyítő, közös foglalkozásokkal, műsorokkal is megszépítő, s a társadalomba való beilleszkedését sokrétűen segítő alap elsődleges célja az volt, hogy a jubileumi ünnepségen személyesen találkozzanak, elbeszélgethessenek egymással a Carissimihez kötődő rászorulók és támogatóik. A bejáratnál az érkezőket emléktárggyal, az évforduló alkalmából kiadott emlékkönyvvel és -lappal ajándékozták meg az ünnepeltek.

Miután a Felvidék több településéről autókkal és buszokkal érkezett vendégek helyet foglaltak a nézőtéren, műsorvezetőként Hritz Júlia és Neszméri Tünde üdvözölte a jelenlevőket, köztük Czimbalmosné Molnár Éva osztályvezetőt, Bárdos Gyulát – a Csemadok országos elnökét, Keszegh Bélát – Komárom polgármesterét és Gál Tamást – a Jókai Színház igazgatóját. Azután a Carissimi különböző korú, versenyeredményekkel is büszkélkedő barátai villogtatták meg az előadói tehetségüket. „Mit tehetnék érted, hogy a szívedben öröm legyen…?“ – hangzott fel, és csalt többek szemébe könnyeket a lélekemelő dal.

Hírdetés

A vendégek közül elsőként Gál Tamás színházdirektor szólt az ünneplőkhöz, megemlítve egy súlyos autista rokonához fűződő szeretetteli kapcsolatát is. Megígérte, hogy amíg ő áll a színház élén, máskor is szívesen a Carissimi és védencei rendelkezésére bocsátja az épületet, s minden tőle telhető módon támogatja őket. „Ígérjük meg, hogy ez a mai rendezvény csak a kezdet…!“ – kérte. Majd Keszegh Béla az egymásra figyelés, a mosoly és az önzetlen törődés jelentőségét hangsúlyozta az önző világunkban, kiemelve a carissimis csapattagok és a hozzájuk hasonló áldozatkész emberek, szervezetek tevékenységét. „Komáromban a fogyatékkal élő embertársaink is hozzánk hasonlóan érezzék jól magukat, itt mindenki egyformán legyen boldog!“ – hangsúlyozta.

Czimbalmosné Molnár Éva is a Carissimi „űrpótló“ kezdeményezését, munkáját méltatta, hiszen „a kis betegek testi-lelki gyógyítása és támogatása csodálatra méltó elhivatás“. A Potápi Árpád János által vezetett Nemzetpolitikai Államtitkárság nevében díszoklevelet nyújtott át Bauer Edit kuratóriumi elnöknek, aki a korábban 19 évig elnökösködő Tóth Erika helyére lépett. „Segíteni kiváltság“ – idézett egy afrikai konferencián látott felirat-szöveget az új elnök, megjegyezve: az akár a Carissimi jelmondata is lehetne. Majd a teremben levőket arra kérte, hogy egyperces néma felállással adózzanak a néhai kuratóriumi tagok: Pogány Erzsébet, Gémesi Irén és Szabó Rezső emlékének. Kiemelte Tóth Erika fáradhatatlanul, erején felül végzett szervezői és lapszerkesztői munkáját, s örömmel nyugtázta, hogy a Carissimi a rászorulóknak eddig nemcsak adott, hanem többfelől értékes dolgokat, így sok szeretetet, barátságot és segítséget is kapott. Mivel úgy látja, hogy közösen még további akadályokat kell lebontaniuk, ezért a következő húsz évre is bőven lesz feladatuk…

Azután Szarka Gyula és zenekara Tücsöklakodalom című koncertjével vidámságot csempészett a rendezvényre, amely fogadással zárult. A Carissimi Nonprofit Alap működéséről és a jubileumi eseményről további részleteket a Magyar 7 hetilap június 7-ei számában olvashatnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »