Korčok cáfolta, hogy pártot alapítana

Korčok cáfolta, hogy pártot alapítana

Ivan Korčok (az SaS jelöltje) külügyminiszter cáfolta, hogy pártot alakítana. Ha pedig alakulóban is van esetleg új szubjektum, ő maga nem vesz részt benne. Erről a közösségi oldalán írt a soviniszta, magyargyűlölő politikus azután, hogy nevével kapcsolatban ilyen tartalmú spekulációk jelentek meg.

A szlovák média a korábbi kormányfő, Mikuláš Dzurinda nevéhez köti az új párt alakulását, ő maga azonban egyelőre lebegtet. A média Dzurinda mellett Ivan Mikloč, Lucia Ďuriš Nicholsonová, illetve a Za ľudíból az SaS-ba távozott Vladimíra Marcinkovát emlegeti. Korábban a Körkép.sk podcast adásában Csáky Pál, az MKP korábbi elnöke is elismerte, hogy beszélt Dzurindával.

A hírek szerint az új párt alapítása összefüggésben lehet a koalíció szétverésével is az SaS részéről. Sulík ugyanis sajtóspekulációk szerint attól tart, hogy az új szubjektum liberális, progresszív, Brüsszelbarát politikájával a bejutási küszön alá lökhetné az SaS-t.

Hírdetés

Korčok cáfolatában azt is leírta, hogy az ilyen spekulációk elveszik a figyelmet a fontos témáktól, mint amilyen a demokrácia állapota Szlovákiában, amivel, állítása szerint a lakosság 67 százaléka elégedetlen.

HA már a demokráciánál és Ivan Korčoknál tartunk, az, hogy a kormányprogram nem tartalmazta a kettős állampolgárság magyar szempontból megnyugtató rendezését, azaz, hogy életvitelszerű tartózkodás nélkül is magyar állampolgár lehessen a felvidéki magyar, épp Korčoknak és az SaS-nak köszönhető.

A magyarellenes külügyminisztert tehát csak addig zavarja a demokrácia állapota Szlovákiában, amíg az nem a magyarokat bünteti.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »