Norvégia nem engedi be az orosz turistákat az országba

Norvégia nem engedi be az orosz turistákat az országba

Norvégia bejelentette, hogy május 29-től kezdve nem engedi be területére az orosz állampolgárokat, ha turisztikai vagy más, nem kiemelkedően fontos okból utaznak az országba. 

A szigorúbb intézkedés nemcsak azokra az oroszokra vonatkozik majd, akik közvetlenül Norvégiában szereztek vízumot, hanem azokra is, akik egy másik schengeni országban kértek vízumot. Az információt a norvég kormány csütörtökön tette közzé honlapján.

A beutazási szabályok szigorításáról szóló döntés összhangban van Norvégia azon megközelítésével, hogy az Ukrajna elleni illegális orosz agressziós háborúra válaszul a szövetségesek és partnerek mellett áll”

Hírdetés

– idézi a közlemény Emilie Enger Mehl norvég igazságügyi és közbiztonsági minisztert.

Norvégia 2022 tavaszán szigorította az orosz állampolgárokra vonatkozó vízumszabályait, nem sokkal azután, hogy Oroszország megkezdte Ukrajna masszív katonai invázióját. A gyakorlatban ezt követően gyakorlatilag megszűnt a norvég turistavízumok kiadása az oroszok számára, és most még inkább korlátozva lesz a lehetőségük arra, hogy az északi országba utazzanak.

Kivételt csak azok az orosz állampolgárok képeznek, akik Norvégiában élő legközelebbi rokonaikat, azaz szüleiket, házastársukat és gyermekeiket szeretnék meglátogatni. Az Orosz Föderáció azon állampolgárai is beutazhatnak, akik munkavállalás vagy tanulmányok céljából utaznak Norvégiába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »