Kollár ideiglenes költségvetésnél a segítségnyújtás lehetőségét keresné

Kollár ideiglenes költségvetésnél a segítségnyújtás lehetőségét keresné

Ha nem sikerül elfogadni a jövő évi költségvetést és ideiglenes költségvetés lép életbe, Boris Kollár házelnök (Sme rodina) kerekasztalt hív össze a számottevő pártok részvételével, hogy próbáljanak megegyezni a további működésről és az embereknek nyújtott támogatások jóváhagyásáról. Ha ez nem sikerülne, az egyik lehetséges megoldást az előrehozott választásban látja.

„Továbbra is érvényes az, amit mondtunk, tehát ha a kisebbségi kormány képes lesz reagálni és segítséget nyújtani ott, ahol erre szükség van, folytathatjuk. Ha nem, akkor kénytelenek leszünk átértékelni a helyzetet” – reagált a Sme rodina Igor Matovič OĽaNO-elnök kijelentésére, hogy ideiglenes költségvetésnél is megtalálják a további kormányzás módját.

Hírdetés

Michaela Jurcová, Kollár szóvivője kijelentette, Kollár számára az az elsődleges, hogy célzott segítséget nyújtsanak az embereknek, tehát keresné ennek megvalósítási lehetőségeit. „De ha sehova se vezetnének ezek a tárgyalások, akkor az egyik megoldás az előrehozott választás” – tette hozzá.

Matovič a TA3 televízió vasárnapi (október 30.) politikai műsorában kijelentette, a kormánypártok megegyeztek, hogy akkor is folytatják, ha nem sikerül elfogadni a költségvetést és ideiglenes költségvetés lép életbe. Mint mondta, most nincs idő előrehozott parlamenti választásra, nem teszik ki bizonytalanságnak az embereket, és a legfontosabb, hogy eljuttassák hozzájuk a támogatásokat.

Kollár még október elején szintén a TA3-nak azt nyilatkozta, ha nem lesz költségvetés, előrehozott választást kell kiírni, a megrendezéséig pedig az ellenzéknek garantálnia kell, hogy a parlament elfogadja az emberek megsegítésére vonatkozó javaslatokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »