Kihasználták a várakozási időt

Kihasználták a várakozási időt

Amíg a tesztelés eredményére vártak, a népszámlálással kapcsolatos információkat tartalmazó videókat nézhettek a lakosok a szombati tesztelésen.

Királyrévben hétről hétre a kultúrházban végzik a tömeges tesztelést. Hogy az embereknek ne kelljen a hidegben várakozniuk a szűrés eredményére, a moziteremben alakítottak ki helyet erre a célra. „Az előző teszteléseken többször elhangzott amolyan poénként, hogy vetíthetnénk valamit. Innen jött az ötlet, hogy mivel hétfőn kezdődik a népszámlálás, vetítsünk róla szóló kisfilmeket a várakozóknak” – tájékoztatott Agócs Gergely, Királyrév polgármestere.

Hírdetés

A lakosok három felvételt láthattak, a statisztikai hivatal szlovák nyelvű, valamint a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és a Rakóczi Szövetség által készített magyar nyelvű videóját. A teszterdményre várakozók elmondták, szerintük jó ötlet a filmvetítés, addig is gyorsabban telik az idő. „Mindenképpen kitöltöm a kérdőívet, fontos, hogy magyarnak valljuk magunkat, egyszerűen azért, mert magyarok vagyunk” – fogalmazott egy helyi lakos. Királyrévben csak ma volt tesztelés, amelyen 472-en vettek részt, közülük 3 lett pozitív, ami 0,63 százalékot tesz ki. Minden helyi lakos egy FFP2-es típusú maszkot kapott a mintavételek. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »