Kifosztotta utastársát, 4 év fegyházra ítélték

Kifosztotta utastársát, 4 év fegyházra ítélték

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 3 napon belül eredményesen állított bíróság elé egy férfit, aki januárban, a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson, az egyik villamoson alvó utastársát kizsebelte. A bűncselekményt észlelő rendőrök a járműről leszállva elfogták az elkövetőt, akit a bíróság 4 év fegyházbüntetésre ítélt.

Hírdetés

A vád szerint a vádlott 2024. január 28-án, hajnalban, a XI. kerület Móricz Zsigmond körtéri végállomására éppen megérkező 6-os villamoson az egyik ülésen alvó, és emiatt védekezésre képtelen férfi nadrágzsebéből ellopta a mobiltelefonját. 

A cselekményt a villamos ablakain keresztül a peronon tartózkodó rendőrök figyelemmel kísérték, és amikor a kifosztó leszállt, feltartóztatták. Az elkövető ekkor eldobta az elvett telefont, azt azonban a rendőrök megtalálták és a sértettnek visszaadták, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és – mint többszörös visszaesőt – 4 év fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet – védelmi fellebbezésre tekintettel – nem jogerős.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az ítéletet követően, a másodfokú eljárásra elrendelte a férfi letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »