KDNP: múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk.

KDNP: múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk.

Minden nemzet életében vannak olyan kiemelkedő pillanatok, amikor hősök születnek, akik önfeláldozásból, küzdeni tudásból, hazaszeretetből örök példát adnak az utókornak. 1848. március 15-e ilyen nap volt – közölte a KDNP frakcióvezetője.

Simicskó István szerint megannyi híres és ismeretlen hazafi, aki az embert próbáló időben is meghallotta nemzete hívó szavát, bátran és önzetlenül állt ki a közös ügy mellett, legféltettebb kincsét, az életét áldozták fel a szabadságért, családja és nemzete jövőjéért. Tetteik, küzdelmeik, eredményeik, diadaluk és tragédiájuk a magyarság örökségét alkotják, a közös emlékezet részei, a nemzeti identitás meghatározói – emelte ki.

Hírdetés

Hozzátette, hogy eltelhetnek évtizedek, évszázadok, a célok mégsem változtak: „egyenes derékkal kiállni nemzetünk szabadságáért, oltalmazni családunkat, megóvni az elesetteket és Istenre tekintve jobbá tenni a világunkat.”

„Múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk. Háborúk, világjárvány, és a mindezek okozta gazdasági nehézségek közepette is irányban tartjuk a kormányrudat, soha nem szem elől tévesztve azt, hogy honnan jöttünk és merre is tartunk” – írta a frakcióvezető.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »