Kárpátaljaiak öltek meg egy drohobicsi férfit

Kárpátaljaiak öltek meg egy drohobicsi férfit

A bűncselekményt saját érdekű indítékokból követték el. A rendőrök hivatalosan is vádat emeltek a 41 és 57 éves kárpátaljaiak ellen. Ők ideiglenesen Drohobics (Дрогобич, Lemberg megye) városában éltek.

A Drohobicsi Kerületi Rendőrséghez március 9-én egy 75 éves nyugdíjas fordult. Az asszony 54 éves fia eltűnéséről tett feljelentést.

A rendőrségen büntetőeljárást indítottak az ügyben és keresni kezdték a férfit. 

A nyomozók március 11-én Drohobicsban, a Sztrijszka utcában található házi készítésű sátorban meggyilkolva találták az eltűntet. Az orvosok szerint a férfi a fejre mért ütéstől kapott sérülések miatt halt meg.

A rendőrség munkatársai számos operatív és nyomozati intézkedést hajtottak végre, amelyek során megállapították, hogy a gyilkosságban és rablásban egy 41 és 57 éves kárpátaljai férfiak vettek részt.

Hírdetés

A bűnelkövetőket március 12-én vették őrizetbe őket.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye (szándékos gyilkosság) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A 41 éves férfi ellen már hivatalosan is vádat emeltek.

Őt héttől 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. 

Ami a másik tettest illeti, ellene rablás (Ukrajna Btk. 186. cikkelye) miatt indítottak eljárást. Az 57 éves gyanúsítottat négytől hat évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. 

Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Lemberg Megyei Rendőrség Facebook-oldalán. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »