A honvédelem napja alkalmából köszöntötte a magyar katonákat Sulyok Tamás

A honvédelem napja alkalmából köszöntötte a magyar katonákat Sulyok Tamás

A köztársasági elnök közösségi oldalán közzétett videóüzenetben köszöntötte a honvédeket és honvédelmi alkalmazottakat. Arra kérte a szolgálatot teljesítőket, hogy mutassanak példát a jövő generációi számára, hiszen rájuk még békeidőben is szükség van.

„Az Önök munkája a minta és a hívószó is egyben” – mondta Sulyok Tamás a közzétett videóban.

„Honvédek, katonák, tisztelt honvédelmi alkalmazottak! Ma, a magyar honvédelem napján külön is köszöntöm és a magyar emberekkel együtt ünneplem önöket”

– folytatta a köztársasági elnök, hozzátéve: „Önök esküjükhöz híven a garanciái Magyarország függetlenségének és a magyar emberek biztonságának”.

Hírdetés

Az államfő, aki szerint a katonák „alázattal, sok-sok éves kiképzéssel viselik a szolgálatot”, arra kérte őket, hogy „legyenek példamutató emberfők a jövő generációi előtt is”, hiszen a hazának békeidőben is szüksége van elkötelezetten szolgáló honvédekre.

Sulyok Tamás így zárta köszöntőjét: „Köszönöm tartásukat, köszönjük elhivatottságukat, és legyenek méltó utódai a több mint 175 éve íródó hazai honvédelemnek! A hazáért mindhalálig!”

A köztársasági elnök Facebook-ra feltöltött videóját itt tekintheti meg:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/61557175406914/videos/1618351635373056/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »