Kajdi Csaba vállalkozása is a Lehel utcai cégtemetőben végezte

Kajdi Csaba vállalkozása is a Lehel utcai cégtemetőben végezte

Kajdi Csaba (Cyla) cége is abban a Budapest XIII. kerületi cégtemetőben végezte, amelynek működéséről a közelmúltban terjedelmes cikkben számolt be a Privátkopó bűnügyi portál. A kft.-t édesanyjával, Básti Annamáriával közösen gründolták, az ügyvezetői tisztséget is együtt töltötték be. Két és fél éve, 2021 júliusában úgy döntöttek, kiszállnak a vállalkozásból.

A Visage-, Model-, Management Reklám Kft. 2021. július 5. napig volt Kajdi Csaba (Cyla) és anyja, Básti Annamária tulajdonában. Akkor egy rejtélyes „vevő” bukkant fel, az 51 éves, izraeli Mayor Annaróza.

Nem tudni, milyen módon és hol került kapcsolatba Kajdi, valamint az anyja (eladók), illetve az izraeli lakcímen élő hölgy (vevő), az viszont biztos, hogy a cég meglehetősen szerény eredményeket – csupán néhány millió forint árbevételt – produkált. Hihetetlennek tűnik, hogy egy ilyen súlytalan vállalkozásra felfigyeltek volna Tel-Avivban.

Hírdetés

Mayer Annaróza mindazonáltal nem ismeretlen a magyarországi vállalkozói szférában: 2020 és 2022 között hat céget vásárolt, amelyek attól a pillanattól kezdve, hogy a tulajdonába kerültek, semmilyen érdemi tevékenységet nem végeztek, éves beszámolókat nem tettek közzé. A társaságok közül néggyel szemben kényszertörlési eljárást, kettő ellen felszámolási eljárást rendelt el az illetékes cégbíróság.

Ahogy írtuk, Kajdi Csabáék 2021 júliusában értékesítették a Visage-ban meglévő üzletrészüket Mayernek. A kft. székhelyét még ugyanaznap áthelyezték a Budatest XIII. Lehel utca 48. szám alatt működő székhelyszolgáltató cégtemetőbe, ahol az elmúlt években mintegy 400 eladósodott gazdasági társaságot „borítottak el”. A lakás egyedüli tulajdonosa akkor már Kovács Richárd, a Madách Színház táncművésze volt, akinek nevére 2020 decemberében került az ingatlan.

A témáról ebben a cikkünkben írtunk:

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=kovacscegtemeto&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Az új tulajdonos-ügyvezető magyarországi kézbesítési megbízottjaként a Mission Trans Kft. került bejegyzésre, amelynek székhelye ugyancsak a Lehet utca 48. szám alatti „cégeltüntetőben” volt. A cég ellen 2022 júliusában kényszertörlési eljárás megindítását rendelték el.

A Visage azt követően, hogy az izraeli nő nevére íratták, semmilyen gazdasági tevékenységet nem folytatott, mérleget nem készített.

Kajdi Csabának – és édesanyjának – egyébként nem ez volt az egyetlen, „gyanút ébresztő” cégeladása. A Visage Production Kft.-t 2022. április hónapban passzolták el egy cseh férfinak, Paces Ondrejnek. A vállalkozással szemben kevéssel később végrehajtást rendelt el az adóhivatal, majd megállapították a cég fizetésképtelenségét, és a felszámolását rendelték el. Joggal vélelmezhető, hogy vállalkozás átíratását adótartozás indokolhatta, amely alól így bújtak ki Kajdiék.

A cseh „üzletember” hat eladósodott kft.-t „vásárolt” 2022-ben és 2023-ban Magyarországon – négy kényszertörlés, kettő pedig felszámolás alatt áll.

(Fotó: Instagram)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »