Jogerősen elítélték a volt polgármestert

Jogerősen elítélték a volt polgármestert

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a brassói táblabíróság Bölön volt polgármesterét, Sikó Imrét, mellékbüntetésként pedig egy évre eltiltották bármilyen közméltóság viselésétől.

Az elöljáróval szemben az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2018 novemberében indított eljárást, amiért 2010 és 2013 között rosszhiszeműen olyan dokumentumokat mutatott be, illetve hamis, csak részleteiben igaz vagy pontatlan nyilatkozatokat állított ki, amelyekkel megtévesztette a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökséget (APIA). A volt elöljárónak az okozott, mintegy 180 ezer lejt meghaladó kárt is meg kell térítenie.

Hírdetés

Sikó Imrének három éven át eleget kell tennie a Pártfogói Felügyelet (Serviciul de Probațiune) követelményeinek – felügyelőtisztje látogatásait fogadnia kell, ha lakcíme változik, azt idejében jelentenie kell, a megélhetését bizonyító okiratokat a szolgálat rendelkezésére kell bocsátania, illetve hozzá kell járulnia azok ellenőrizhetőségéhez –, továbbá részt kell vennie a társadalomba való visszaintegrációt célzó programban, emellett a nagyajtai vagy baróti polgármesteri hivatalban hatvan nap közmunkát kell végeznie. Amennyiben nem tesz eleget vagy rosszindulatot tanúsít a kiróttak teljesítésekor, a bíróság visszavonja a felfüggesztést, és a büntetést letöltendőre változtatja – áll a tavaly hozott és most jogerőre emelt ítéletben.

Mint arról beszámoltunk, Bölönben már tavaly októbertől Ferencz Zoltán alpolgármester látja el a tisztséget ideiglenes jelleggel – hogy az Országos Választási Hivatal mikor írja ki az időközi választást, azt egyelőre nem tudni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »