Jelentkezz az Ifjú Tehetségek Fesztiváljára!

Jelentkezz az Ifjú Tehetségek Fesztiváljára!

2024. május 19-én immár nyolcadik alkalommal szervezik meg az Ifjú Tehetségek Fesztiválját (ITEFESZT). A Nagykürtösi járás magyar ajkú fiataljait megszólító rendezvényre május 10-éig lehet nevezni.

A legutóbbi ITEFESZT-nek, amelyet a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya kétévente szervez meg, Kóvár adott otthont.

A tehetségkutatót annak 2013-as indulásától évente szervezték, majd 2017 után áttértek a kétévenkénti szervezésre, így 2019-ben 6. alkalommal, 2022-ben pedig 7. alkalommal valósult meg.

Kezdettől fogva vándorrendezvénynek terveztük; eddig három helyszínünk volt: Apátújfalu, Csáb és Lukanénye. Hozzájuk csatlakozott Kóvár”

– fogalmazta meg korábban kérdésünkre a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának néhai elnöke, Balogh Gábor, majd hozzátette:

Az ITEFESZT fesztivál jellegű, nem pedig verseny, mellyel elsősorban az ifjú tehetségek felkarolását tűztük ki célul. Ide azok is jelentkezhetnek, akik olyan ágazatban, kategóriákban tehetségesek, amik más iskolai versenyeken nincsenek (például humor, bűvészkedés, tánc). A fiataloknak lehetőséget adunk a közönség előtt való bemutatkozásra, nyilvános szereplésre, az egymással való megmérettetésre és a kulturális életbe való bekapcsolódásra más iskolán kívüli rendezvényeken is.”

A megmérettetésre művészeti iskolák növendékeit, illetve alap- és középiskolás diákok jelentkezését várják az alábbi témakörökben:

Hírdetés

– ének (magyarul előadott versenyszámok)

– zene, hangszerszólista (előny magyar szerzőtől választott versenyszám)

– tánc, magyar néptánc (szóló vagy páros)

– vers-, próza- vagy mesemondás

– paródia

– bűvész, zsonglőr

– bármi, amiben tehetséges vagy

Jelentkezni a [email protected] e-mail címen vagy a 0907 856 296-os telefonszámon lehet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »