Javuló járványhelyet: 2 zöld és 3 piros járás van az országban – Térkép

Javuló járványhelyet: 2 zöld és 3 piros járás van az országban – Térkép

Nemcsak javul, hanem gyorsul is a járványhelyzet javulása Szlovákiában. A kórházakban egy időben fekvő személyek száma átlagosan 250 alatt van, a naponta új, kórházba kerülő betegek száma nem éri el a 25-öt. Így enyhül a kórházakon levő nyomás is.

A lakosságot tekintve 1,8 millió a már első adaggal beoltottak száma. A 18-74 év közöttiek 38 százaléka van beoltva. A 75 év felettiek esetében ez a szám 65 százalék.

1 millió személy az elkövetkező napokban eléri a teljes átoltottságot. Egyetlen járásban sem romlott a helyet – derült ki az egészségügyi minisztérium friss adataiból.

Járások

A Vágsellyei és a Turócteplicei járás először immár zöld besorolásba kerül.

Az összes magyarlakta járás sárga (többség) vagy narancssárga besorolású.

Hírdetés

Az új járványügyi besorolás jövő hét hétfőn, június 7-én lép élete. Három járás (Selmecbánya, Mijava, Kiszucaújhely) ugyanakkor továbbra is piros besorolásban van.

Megkötések, könnyítések

A zöld járások esetében az éttermekben már nincs semmilyen megkötés, míg a sárga besorolású járásokban beltéren legfeljebb hatan ülhetnek egy asztalnál, esetleg többen, ha egy háztartásból vannak.

A narancssárga besorolású járásokban kicsit szigorúbb a járványügyi intézkedés. Az éttermekben bent négyen lehetnek egy asztalnál, esetleg többen, ha egy háztartásból vannak. Az asztalok között itt két méteres távolságot kell tartani.

A zöld járásokban már nincs semmilyen megkötés az iskolák tekintetében. A tömegrendezvények, lagzik esetében is könnyítések vannak a jelenlévőkre vonatkozóan.

Például: az állóhelyek fele, az ülőhelyek 75 százaléka lehet megtöltve, A kapacitás legfeljebb ezer személyig (kültéren), illetve 500 főig beltéren terjedhet.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »