Így tisztít a szódabikarbóna

Így tisztít a szódabikarbóna

A szódabikarbóna remek segítség a háztartásban, nemcsak a szagokat tünteti el, hanem kiváló tisztítószer is. Lássuk, milyen területeken alkalmazhatjuk hatékonyan!

Aszódabikarbónacsodás hatásairól már írtunk, azonban nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen remekül funkcionál tisztítószerként is, nem mellesleg pedig természetes anyag. Összeszedtük mit és hogyan tisztíthatunk szódabikarbónával! – írja a Házipatika.com.

A szódabikarbóna jól oldja a zsírt, így nem kell a különböző vegyszerekért nyúlni: ha a szokásos mosogatószerhez adunk egy nagy kanál szódabikarbónát, áztatjuk egy ideig, akkor sikeresen tisztíthatjuk vele a zsíros felületeket.

A mosogatógépet is tisztán tarthatjuk vele, de a sütőt és tűzhelyet is tisztára pucolhatjuk. Ehhez szórjuk be a tisztítani kívánt felületet, permetezzük le vízzel, majd dörzsöljük át.

A mikrohullámú sütő is kitisztítható szódabikarbónával, sőt még a szagokat is elveszi! Az edényeken lévő maradékokat is eltüntethetjük: szórjunk az edény aljára szódabikarbónát, adjunk hozzá forró vizet és mosogatószert, majd hagyjuk állni 15 percig. Ugyanez igaz, ha odaégettünk valamit, a szódabikarbóna ugyanis ezen a problémán is segít.

Hírdetés

Használjuk mosáshoz! Mosószappan és szódabikarbóna összemelegítve, és már készen is van a folyékony mosószer! Emellett, ha olyan ruhát mosunk, ami enged a színéből, szintén érdemes bevetni a szódabikarbónát, valamint fehérítésre is használhatjuk! Mosószerhez adva a ruhák szebbek lesznek tőle.

A szódabikarbónás, meleg vizes keverék a fésűknek is jót tesz, letisztítja róluk a felesleges szennyezőanyagokat. A zuhanyfüggönyt is tisztíthatjuk vele, ehhez egy kefe segítségével dörzsöljük át szódabikarbónával.

Készítsünk tisztítószert: 360 gramm szódabikarbóna, fél csésze folyékony szappan, fél csésze víz, 2 evőkanál ecet, 1 tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon. Keverjük össze a hozzávalókat csomómentesre, spricceljük a tisztítandó felületre, dörzsöljük át, majd öblítsük le. WC-kagyló tisztítására is kiváló!

Tisztítsuk meg az ezüst ékszereket, étkészletet! Vízzel kikeverve remek tisztítószert kapunk: dörzsöljük át az ezüst ékszereinket, így újra fényesek lehetnek.

A padlót is kifényesíthetjük. Keverjünk össze egy csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel, majd dörzsöljük át a padlót.

Meglepő lehet, de a gazok növekedését is megállíthatjuk, úgymond természetes gyomirtót kapunk.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »