Idén is böjti gondolatokkal segíti az ünnepi felkészülést a Görögkatolikus Metropólia

Idén is böjti gondolatokkal segíti az ünnepi felkészülést a Görögkatolikus Metropólia

A bizánci hagyományú egyházakban november 15-én kezdődik és december 24-ig tart a karácsonyi böjt. Akárcsak a húsvétot megelőző nagyböjt, ez az időszak is negyven napig tart. A Görögkatolikus Metropólia idén is böjti gondolatokkal segíti az ünnepi felkészülést.

Idén Ferenc pápa korábban elhangzott reggeli igehirdetéseiből származó gondolatokkal szeretnék segíteni a lelki felkészülést Krisztus születésének ünnepére.

A november 15-től naponta megjelenő gondolatok megtalálhatók a Görögkatolikus Metropólia honlapjain, olvashatók a Miskolci Egyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye közösségi oldalain, valamint hírlevél formájában is elérhetők.

Az igényléshez név és településnév megküldése szükséges az alábbi e-mail-címre: [email protected].

Ferenc pápa 2013 márciusától 2014 márciusáig a Szent Márta-ház kápolnájában elhangozott igehirdetéseiből Gulybán Tibor atya készített válogatást Antonio Spadaro Ferenc pápaReggeli prédikációk I. kötete alapján (Helikon Kiadó, Budapest, 2017).

Hírdetés

*

A Görögkatolikus Metropólia által kiadott adatkezelési tájékoztató:

A megadott adatokat (nevet és e-mail-címet) a hatályos magyar és európai adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, kizárólag a böjti üzenetekhez használjuk, harmadik félnek nem adjuk tovább. Az adatokat külön kérésre azonnal, de legkésőbb a böjti időszak végén maradéktalanul töröljük rendszerünkből.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »