Huszonhat játékost nevezhet Marco Rossi az Eb-re

Huszonhat játékost nevezhet Marco Rossi az Eb-re

Az UEFA végrehajtó bizottsága jóváhagyta a nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatos ajánlásokat, amelyek nagy része a koronavírus-járvány miatt vált indokolttá. Ennek részeként a szövetségi kapitányok huszonhatos keretet nevezhetnek a tornára.

Az UEFA tájékoztatójából kiderül, hogy „annak érdekében, hogy mérsékeljék annak a kockázatát, hogy a csapatok játékoshiánnyal szembesüljenek a lehetséges pozitív teszteredmények és az illetékes hatóságok által elrendelt karanténintézkedések miatt, úgy döntöttek, hogy kivételesen 26 játékosra növelik az összes résztvevő csapat játékoslistáját.

Mindazonáltal 23 játékos neve szerepel majd a meccslapon (összhangban az IFAB játékszabályzatának 3. pontjával összhangban, amely lehetővé teszi az A-válogatott mérkőzésekre legfeljebb 12 cserejátékos benevezését), beleértve a három kapust is.

Hírdetés

Miután a játékoslistát 2021. június 1-jén leadta az illetékes országos szövetség (a magyar csapat esetében az MLSZ), a szabályozás korlátlan helyettesítést engedélyez a listán súlyos sérülés vagy betegség esetén az első meccs előtt, feltéve, hogy a cserék orvosi igazolással indokolhatók.

Idetartoznak azok is, akiknek a koronavírus-tesztje pozitív volt, vagy akiket a hatóságok fertőzött „szoros kapcsolatának” nyilvánítottak.

Az új szabályozás mostantól lehetővé teszi új kapus benevezését minden mérkőzés előtt a torna alatt, fizikai alkalmatlanság esetén, még akkor is, ha egy vagy két kapus továbbra is rendelkezésre áll a játékoslistáról. Ha egy játékost „kiemeltek” a listáról, nem tehető oda vissza a torna későbbi szakaszában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »