Helikopter és úszó lánctalpasok is bevetésen: árvízi hírek és videók

Helikopter és úszó lánctalpasok is bevetésen: árvízi hírek és videók

Lezárt utak és vasutak, közlekedési korlátozások, egyre több mobilgát. Csütörtökön kora reggel is feszített munka zajlik a gátakon. Munkába álltak a honvédség úszó lánctalpasai is. Friss videók a védekezésről.

Honvédségi helikopterről is figyelik az árhullámot, továbbá munkába álltak a honvédség úszó lánctalpasai. Neszmélynél érkeztek a gátakhoz a katonai monstrumok és a következő napokban a térségben segítik az árvízi védekezést – olvasható a kormány közösségi oldalán. Itt láthatók a helikopterről készített felvételek is, a videókat cikkünkben láthatják.

Az árvízi helyzet miatt az Esztergom–Komárom vonalon lépett életbe korlátozás. Ezen a szakaszon a VOLÁNBUSZ szervezi a közlekedést az utasoknak az áradás levonulásáig és az esetleges helyreállításig – közlik a MÁV közösségi oldalán.

Az Esztergom–Komárom vonalon a vasúti pályatest megóvása érdekében a védekezés részeként Tátnál a sínekre hordott kövekkel emelték a vasúti töltést, így hozták egy szintbe az árvízvédelmi töltéssel.

Ezenkívül három vasúti hidat kővel megrakott vasúti kocsikkal súlyoztunk le, hogy a levonuló árhullám ne emelhesse fel azokat.

Lábatlan és Nyergesújfalu között pedig másfél kilométer hosszan a vasúti pályát fóliázással és mintegy 1600 homokzsákkal védik az elmosódás ellen.

Kérik utasainkat, hogy ne megszokásból utazzanak! Az érintett térségekben utazók tájékozodjanak a MÁVINFORM, a www.volanbusz.hu/arviz és a MÁV-HÉV Zrt. Facebook oldalán az aktuális és várható helyzetről.

Helikopter:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/493812960287406/&show_text=false&width=476&t=0

Hírdetés

Úszó lánctalpas:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/1079060910411369/&show_text=false&width=476&t=0

Vasúti védekezés:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/mavcsoport/videos/1064530068636807/&show_text=false&width=560&t=0

A legfrissebb Aréna:

A Lajta-szükségtározó-rendszer megnyitása:

A budapesti helyzet:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »