Háborús uszítás helyett azonnali tűzszünetre és békére van szükség!

Háborús uszítás helyett azonnali tűzszünetre és békére van szükség!

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén ismét háborúpárti határozatot fogadott el, amely még több fegyver szállítására szólít fel. Gál Kinga, a Fidesz-KDNP delegáció elnöke kiemelte: az EP határozata elfogadhatatlan, hiszen az abban foglalt javaslatok a háború valós és súlyos eszkalációjának irányába mutatnak, a szöveg ráadásul ismét alaptalan támadást intéz Magyarország és a magyar békepárti álláspont ellen.

Hozzátette: „A háborús uszítás helyett itt az ideje, hogy tűzszünet legyen, hogy diplomáciai kapcsolatfelvétel történjen, hogy béketárgyalások kezdődhessenek”. A háborúpárti Manfred Weber vezette Európai Néppárt teljes mellszélességgel támogatta a háborús uszítást. A TISZA Párt és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői is háborúpárti javaslatokat támogattak.

Gál Kinga kiemelte: nem kérdés, hogy elítéljük az orosz agressziót, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, és nagyarányú humanitárius segítséget nyújtunk. De továbbra sem vagyunk közelebb a háború végéhez, a pusztítás mértéke továbbra is elképesztő, több mint félmillió ember veszett oda, az ukrán gazdaság romokban hever.

Hírdetés

„A mérhetetlen mennyiségű pénz és fegyver Ukrajnába küldése nem hozta el a háború végét, sőt, az EP határozatban foglalt javaslat, hogy további nyugati fegyvereket vethessenek be orosz területeken is, súlyos eszkalációhoz, Európa háborúba sodródásához vezet”

– mondta el az EP-képviselő. Hozzátette: a szöveg nevesítve támadja a magyar kormányt békepárti álláspontja miatt, alaptalan vádaskodásokat tartalmaz, ezért számunkra elfogadhatatlan.

A háborúpárti Manfred Weber által vezetett Európai Néppárt teljes mellszélességgel támogatta a háborús uszítást. A TISZA Párt és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői is támogatták azokat a módosítási javaslatokat, amelyek alaptalanul támadják Magyarországot, ráadásul arra akarják kényszeríteni a magyar kormányt, hogy változtassa meg békepárti álláspontját és finanszírozza az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »