David Attenborough természetfilm-sorozat a Dunán

David Attenborough természetfilm-sorozat a Dunán

A Duna idén ősszel lélegzetelállító természetfilm-sorozatot indít a világhírű Sir David Attenborough tolmácsolásában. Szeptember 22-től vasárnaponként több héten át a természet legkülönfélébb arcait ismerhetik meg a nézők dokumentumfilmekből és sorozatokból.

Elsőként Az ének csodája című dokumentumfilm érkezik az Emmy-díjas, angol természettudós, dokumentumfilmes Sir David Attenborough-tól a Dunára. A szeptember 22-én látható alkotás arra hívja fel a figyelmet, hogy az éneklés nemcsak az emberek kiváltsága, hiszen a természetben nélkülözhetetlen képesség a fajok fennmaradása szempontjából. A nézők Attenborough jellegzetes narrációjával kísérve fedezhetik fel a vadvilág kórusát, és megtudhatják, hogyan használják az állatok – különösen a madarak – az éneket és hangokat kommunikációra, udvarlásra, területük védelmére és egyéb létfontosságú tevékenységekre.

Hírdetés

A következő héten, szeptember 29-én 16:30-tól a mélybe merészkedhetnek: az Attenborough és a Jurassic tengeri szörny 150 millió évvel ezelőtti időkbe repít vissza, amikor dinoszauruszok uralták a földet, és az óceánokban rejtélyes tengeri szörnyek éltek. David Attenborough a filmben egy életre szóló felfedezést vizsgál: a Dorset szikláinál napvilágra került óriási ősi koponyát. A tengerek tyrannosaurus rexének nyomába eredve meglepő tényekre lel.

A két dokumentumfilm után az ötepizódos, a Föld gazdag növényvilágát egyedi módon bemutató, A zöld bolygó című sorozat látható vasárnap délutánonként, valamint előtte megtekinthetik a kulisszatitkokat feltáró Így készült A zöld bolygó sorozat című filmet is. A folytatásban a szintén ötrészes Párzási játszmák című sorozat tárja fel az állatvilág változatos párzási rituáléit.

MTVA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »