Hátrányos helyzetű településeknek gyártanak házakat Miskolcon

Hátrányos helyzetű településeknek gyártanak házakat Miskolcon

Elindult a Belügyminisztérium társadalmi esélyteremtési főigazgatóságának (TEF) Házgyár-programja szerdán Miskolcon. Az elemek gyártásával és a lakások felépítésével több száz hátrányos helyzetű ember juthat korszerű otthonhoz, s legalább ugyanennyi munkához is.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen azt hangsúlyozta: Magyarország a társadalmi felzárkózás területén egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett. Az, hogy megkezdi működését a Házgyár, innovációt jelent az esélyteremtésben – tette hozzá. A kormány politikájának egyik alapja „a segély helyett munka” – mondta az államtitkár, aki szerint a kormány komoly szándékát bizonyítja az is, hogy biztosította ennek a nagyon fontos célnak a megvalósítását.

Hírdetés

Az eseményre készült háttéranyag szerint a TEF miskolci igazgatósága területén létrehozott házgyárban könnyűszerkezetes acélelemekből földszintes, 60 négyzetméter alapterületű lakóházak épülnek majd a felzárkózó települések hátrányos helyzetű családjainak. Az ilyen házak viszonylag gyorsan és költséghatékonyan építhetők fel.

Az első lakásokat Boldogkőújfalun adják át.