Harmincmillió lejre pályázik a kézdivásárhelyi kórház

Harmincmillió lejre pályázik a kézdivásárhelyi kórház

Kézdivásárhely tanácsának tegnapi ülésén döntöttek többek között arról, hogy a város feltölti a gázhálózat fejlesztésére megírt pályázatát az erre a célra létrehozott elektronikus platformra, ugyanakkor jóváhagyták a kórház nagy értékű pályázatát, amely révén csökkenteni lehetne a kórházi fertőzések kockázatát.

Mindezek mellett még faanyag eladásáról, lakáskiutalásról, a költségvetés apróbb módosításáról és a negyedéves pénzügyi zárómérleg elfogadásáról is döntött a céhes város képviselő-testülete. Bokor Tibor a tanácsülésen közölte: folyamatban van a gázhálózat bővítésére és korszerűsítésére megírt pályázatuk feltöltése az online pályázati rendszerbe, ha nyernek, a vezetékrendszert több kilométer hosszúságban kibővítik, és rádiójeles mérőórák kerülnek több lakásba. Ez azt is jelentené, hogy a lakók megszabadulnának az óraolvasás nyűgétől – mondotta az elöljáró.

Hírdetés

Ugyancsak a tegnapi ülésen a tanácstagok elvi beleegyezésüket adták ahhoz, hogy a Felső-Háromszéket kiszolgáló kórház a Vidékfejlesztési Alapnál pályázzon a nozokomiális fertőzések visszaszorítása érdekében. A 30 millió lejes projekt lehetővé tenné, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő, illetve a kórházban szerzett fertőzések esetszámát nullára csökkentsék.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »