Győri Enikő a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnöke

Győri Enikő fideszes európai parlamenti (EP-) képviselőt választotta elnökévé a pénteken Budapesten megtartott közgyűlésén a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE).

Az MPEE közleménye szerint az elnökválasztásra azután került sor, hogy Vízkelety Mariann bejelentette lemondását az elnöki tisztségről, amelyet 2019. januártól látott el.
   
A leköszönő elnök megköszönte az elnökség és a tagság munkáját. Az alapszabály szerint Vízkelety Mariann – aki korábban az Igazságügyi Minisztérium államtitkára volt – a későbbiekben tiszteletbeli elnöke lesz az egyesületnek.
   

Hírdetés

A közgyűlés Győri Enikőt, az MPEE tagját jelölte és választotta meg elnökké.
   
Győri Enikő 2019 óta az Európai Parlament tagja, a Fidesz EP-delegációjának szakmai koordinátora. Az EP Gazdasági és Monetáris Bizottságának tagja, a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság póttagja. Korábban nagykövet volt Rómában és Madridban, illetve 2010 és 2014 között európai uniós ügyekért felelős államtitkár volt.
   
A közleményben kiemelték, hogy EP-képviselői munkája mellett Győri Enikő fontosnak tartja a fiatalabb generációk oktatását, ezért jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tudományos munkatárs, valamint a Nemzetek Európája Karrierprogram oktatója.
   
Egyetemi diplomáját 1992-ben a közgazdaság-tudományi egyetemen szerezte nemzetközi kapcsolatok szakon, majd 2000-ben doktorált a szak Európa-szakirányán. Angolul, spanyolul, olaszul és franciául beszél.
   

Az új elnök megköszönte a tagság bizalmát, mint mondta, elődjeihez híven és hasonló szellemben, nagy elhivatottsággal szeretné végezni munkáját az egyesületben.
   
Azt vallja, hogy az egyesületnek meg kell maradnia egyfajta szellemi háttérként, olyan közösségként, ahol a polgári szellem szabadsága kibontakozhat és ahol akár muníció is születhet az ország sorsának jobbra fordítása érdekében – írták.
   
Emellett a polgári, konzervatív értékrend érvényre juttatásán szeretne közösen munkálkodni a tagsággal, és ezen elvek mentén bevonzani fiatalokat, hogy legyen kinek átadni az örökséget – tették hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »