Gyöngyösi: Orbán pontosan azt kapta vissza, amit itthon ő tesz bárkivel, aki a hatalma ellen szól

Gyöngyösi: Orbán pontosan azt kapta vissza, amit itthon ő tesz bárkivel, aki a hatalma ellen szól

"Mi, Jobbik-Konzervatívok jó úton járunk, hiszen éppen a minap vettek fel minket az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) pártcsaládba. Európai szinten jegyzett, komoly kapcsolatokkal rendelkező jobboldali-konzervatív, keresztény párt lettünk" – kezdte facebookos posztját Gyöngyösi Márton szerdán, miután a populista miniszterelnök és kurzustársai nevével fémjelzett NatCon konferenciát a brüsszeli rendőrség miatt el kellett napolni.

A Jobbik elnöke, EP-képviselője szerint

elgondolkodtató, hogy ezalatt az illiberálissá váló, Oroszországot és a kommunista Kínát kiszolgáló Orbán és a Fidesz odajutott, hogy Brüsszelben az összes lefoglalt teremből kidobták a rendezvényüket, majd a rendőrség bezáratta az egész dzsemborit. Nem álltunk messze attól, hogy a nemrég még Brüsszel elfoglalásáról álmodozó miniszterelnököt végül a brüsszeli rendőrség vezesse el.

Nigel Farage-zsal és a többi bajkeverővel együtt, akik még mutatkoznak vele. Nem sok ilyen ember maradt ugyanis – tette hozzá a friss ECPM-tag politikus.

Gyöngyösi úgy látja, ezzel együtt le kell szögezni: "bár semmilyen szinten nem értek egyet sem Orbánnal, sem orosz pénzen kistafírozott barátaival, a politikai nézeteltérések lerendezésének a módja a vita, nem pedig az ellenfelek hatósági ellehetetlenítése".

Az ellenzéki politikus rámutatott arra:

Mindenesetre Orbán Viktor most pontosan azt kapja vissza, amit Magyarországon maga tesz bárkivel, akinek nem tetszik a hatalma.

Hírdetés

"Na de ne legyünk gonoszak Miniszterelnök úrral! Nagyon kemény utcai harcos ő, úgyhogy arra az esetre, ha legközelebb is meg akarná hódítani Brüsszelt, én itt és most felajánlok neki egy széket és egy hangosbeszélőt. Nem kell terembérlettel bajlódni, csak kiáll bármelyik parkba, és mondhatja is! – jegyezte meg egy kis gúnnyal Gyöngyösi Márton.

Mint ismert, alig két órával a kezdés után kivonult a rendőrség a konferencia helyszínére, és közölték a szervezőkkel, hogy azonnali hatállyal véget vetnek a rendezvénynek. A rendzavarás veszélyével indokolták meg az intézkedést az először csak figyelmeztetőleg kivonuló rendőrök.

Azóta már megengedték a folytatását, ahol Orbán csúsztatva hangolta ismét az unió és vezetése ellen társait.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton – Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »