Korčok azokat támogatja az EP-választáson, akik kiálltak mellette az elnökválasztás alatt

Korčok azokat támogatja az EP-választáson, akik kiálltak mellette az elnökválasztás alatt

Ivan Korčok azokat a pártokat fogja támogatni a júniusi európai parlamenti választásokon, amelyek támogatták őt az elnökjelöltsége idején. Ezek a Progresszív Szlovákia (PS), a KDH, az SaS és a parlamenten kívüli Demokrati. Korčok kijelentette: leginkább a női jelölteket támogatja a pártok listáin. Azt is elmondta, hogy az EP-választás után kíván nyilatkozni a politikai jövőjét illetően.

Aláhúzta, hogy a PS, a KDH, az SaS és a Demokrati fontos projektnek tartják az EU-t, és nem kérdőjelezik meg Szlovákia helyét benne, még akkor sem, ha kritizálják Brüsszelt.

Hírdetés

Korčok szerint az EU sikeresen biztosította a jólétet és a békét, és megakadályozta a tagállamok közötti viták katonai megoldását. Emlékeztetett arra, hogy az EU-ban eltöltött 20 év alatt több mint 15 éven keresztül a válságok idejét éltük. Ezek közé tartozik a pénzügyi válság, a Brexit, a migrációs válság, a világjárvány és az ukrajnai háború.

Korčok bizarrnak, veszélyesnek és a nemzeti érdekekkel ellentétesnek tartja a jelenlegi kormány hozzáállását az EU-hoz. Felszólította a szlovák kormányt, hogy a pénzen kívül mondjon legalább egy okot, miért fontos számára az EU-tagság. A kormánynak világosan meg kellene fogalmaznia, hogy mit akar megváltoztatni az EU-ban, ahogy azt is, hogy miért és milyen szövetségesekkel akarja ezt érvényesíteni.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »