Forró: Magyar közösségünknek meg kell találnia a módját, hogy tényező legyen

Forró: Magyar közösségünknek meg kell találnia a módját, hogy tényező legyen

Nehéz reggelre ébredt az a 130 ezer magyar, aki a szavazatát a Szövetségre adta. Mindössze mintegy 20 ezer szavazat hiányzott ahhoz, hogy a párt parlamenti tényezővé váljon. Forró Krisztiánnal, a párt elnökével ma reggel az eredményről és az érzésekről beszélgettünk.

Hogyan értékeli az elmúlt éjszakát?

Történelmi eredményt értünk el, a siker viszont elmaradt. Mégis mindenkinek köszönöm azt, hogy hozzátette a magáét, minden szavazónak köszönöm szépen a szavazatot. Soha a magyar párt, amióta az MKP felbomlott, nem ért el ilyen sikert, hiszen 130 ezer szavazatot kaptunk. A párt elnöke sem kapott soha ennyi szavazatot, amióta megbomlott az MKP és sajnos ez nem volt elég.
Köszönöm szépen mindenkinek, az aktivistáinknak, köszönöm az embereknek, akik ránk szavaztak, mindenkinek, aki csak egy kicsit is hozzátette az eredményhez a maga munkáját. Köszönöm a családomnak, barátaimnak.
Attól függetlenül, hogy igyekeztem mindent megtenni és azzal együtt, hogy milyen eredményt értünk el, természetesen vállalom a politikai felelősséget.

Nyilván erről majd a későbbiekben a párt vezetésével lesznek egyeztetések. Gyimesi György ön után 31 ezer szavazatot kapott. Jelentősen kiemelkedik az ön személye a listára leadott szavazatok közül, hiszen több mint 56 ezer karikája van. Ezt hogyan értékeli?

Ezt csak akkor tudnám értékelni, és akkor lenne értelme értékelni, ha a párt bekerült volna a parlamentbe. Sajnos a közösségünk képviselet nélkül maradt, ez semmiképpen sem nevezhető sikernek.

Megtisztelő?

Igen. A rám leadott karikák száma megtisztelő és biztató, ugyanakkor a siker, ahogy említettem, elmaradt.

Hogyan tovább?

Hírdetés

Most az emócióknak le kell ülepedniük, és természetesen holnap összehívjuk az elnökséget, s az elnökségen belül megbeszéljük a további lépéseket.

Milyen érzések kavarognak önben?

Csalódottság. Azt hiszem, hogy ez a legjobb kifejezés.

Nehéz a politikusnak az élete és a szerepe?

A politikus is csak emberből van, vannak nehéz pillanatok egy politikus életében is. Ez most egy ilyen pillanat.

Mit kívánhatunk a jövőre nézve a közösségünknek?

A közösségnek meg kell találnia a helyét, és meg kell találni a módját, hogy tényező legyen. Ez az elkövetkező időszak legfontosabb feladata. El kell tudnunk érni azt, és meg kell tudnunk találni a módját annak, hogy ne nélkülünk döntsenek rólunk.

Sikeres lehet-e ez az elkövetkező négy évre az a politikai formáció, ami kormánytényezővé válik?

Ezt az elkövetkező napok fogják megmutatni, hogy kikkel, hogyan, milyen feltételek mellett fognak a tárgyalások folyni. Meglátjuk, milyen kormány áll fel, és nekünk megint csak azt tudom mondani, hogy nem másokkal kell foglalkoznunk. Mi most jelen pillanatban a pályán kívül rekedtünk, és ha focizni akarunk, akkor meg kell találni a módját, hogy hogyan tudjuk felküldeni a csapatot a pályára. Köszönöm Felvidék!

(Hideghéthy Andrea/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »