Forma-1 – Ocon az idény végén távozik az Alpine istállótól

Forma-1 – Ocon az idény végén távozik az Alpine istállótól

Szerződésének lejártával az idény végén távozik az Alpine Forma-1-es csapatától Esteban Ocon – jelentette be a francia istálló hétfőn.

A 27 éves versenyző 141 F1-es futamon vett részt eddig, s egy győzelmet aratott, mégpedig a 2021-es Magyar Nagydíjon, az Alpine színeiben.A május 26-i Monacói Nagydíj után Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke kijelentette, hogy következményei lesznek annak a balesetnek, amelyet a francia versenyző okozott az első körben, és amelynek nyomán ő, valamint csapat- és honfitársa, Pierre Gasly is kiállni kényszerült.

Ocon az ütközésért 10 másodperces időbüntetést kapott, majd ezt öt rajthelyes szankcióra módosították, amely a hétvégi Kanadai Nagydíjon lép érvénybe. A versenybírók ugyanis úgy ítélték meg, hogy Monte-Carlóban Ocon volt a felelős a balesetért.

Hírdetés

„Meghatározó része volt az életemnek, hogy ebben a csapatban versenyezhettem a Forma-1-ben.

Voltak nagy pillanataink és kemény időszakaink is együtt, hálás vagyok mindenkinek az istállónál az elmúlt évekért. A közeljövőben nyilvánosságra hozom majd a terveimet, közben viszont teljes erőmmel arra koncentrálok, hogy sikeres legyen a szezon hátralévő része és eredményeket szállítsak a csapatnak” – mondta Ocon, aki 2020 óta erősíti a francia gyártót, előtte a Manornál és a Force Indiánál versenyzett.

A Renault tulajdonában lévő Alpine az egyik legnehezebb időszakát éli, egyelőre hét forduló alatt csupán két pontot szerzett és a kilencedik helyen áll a 10 konstruktőrt felvonultató világbajnoki pontversenyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »