Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Sokadalom Kézdivásárhelyen Vasárnapig zajlik Kézdivásárhelyen az idei Sokadalom színes, minden korosztályt megszólító rendezvényekkel.

A mai program: 7 órától Duma Duba, a Rádió Gaga mobil stúdiója – élő közvetítés a helyszínről, a #KEZDI felirat körül; 9 órától az Incze László Céhtörténeti Múzeumban: Kérdezd a mestert! Kézműves örökségünk megismerése – interaktív múzeumi foglalkozás; Családi múzeumi kincskereső: a céhtörténeti alapkiállítás interaktív felfedezése; 10 órától könyvtári programok a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban: Légy könyvtáros egy órára! – próbáld ki a pult mögött, hogy milyen könyvtárosnak lenni (bejelentkezés szükséges a 0267 363 018-as vagy a 0787 796 475-ös telefonon); Kvízkérdések a könyvtárról; Retró meseklub – találkozó a meseklubtagokkal, meghívott Dénes Mária; 10 órától az OTP Bank melletti gangnál lévő RMDSZ-sátorban: gyermekfoglalkozás a Zöld Nap Egyesülettel; 10 órától múzeumlátogatás extrákkal: betekintés a múzeumi munka hátterébe és interaktív foglalkozás az Incze László Céhtörténeti Múzeumban; 12 órától termék- és kézművesvásár a Gábor Áron téren; múzeumlátogatás extrákkal: betekintés a múzeumi munka hátterébe és interaktív foglalkozás az Incze László Céhtörténeti Múzeumban; 13.30-tól az RMDSZ-sátorban: A női egészség kulcskérdései – orvosi megközelítések és gyakorlati tanácsok Erőss Elena szülész-nőgyógyásszal és Orosz-Fekete Eszter család­orvossal és bőrgyógyásszal, moderál: Domokos-Fejér Melinda; 14 órától gyermekváros: Nevenincs és Sosevolt – régi időket megidéző alkotások tere a Gábor Áron parkban; 14 órától múzeumlátogatás extrákkal: betekintés a múzeumi munka hátterébe és interaktív foglalkozás az Incze László Céhtörténeti Múzeumban; 14 órától Grund: Ahova a király is gyalog jár – Szilveszter Szabolcs alpolgármester előadása a Vigadó udvarban; 15 órától Grund: Cellasztorik – Beke István előadása a Vigadó udvarban; 16 órától az RMDSZ-sátorban: Honeybeast-közönségtalálkozó; 16 órától Grund: Divatos kincseink – Szász Xéni műhelymunkája a Vigadó udvarban; 17 órától Pro Urbe díjátadó ünnepség a Vigadó Művelődési Központ dísztermében; 17 órától vásárnyitó: a Tanulók Klubja mazsorettcsoportjainak és fúvószenekarának koncertje, vezényel: Gyergyai Barna, a Gábor Áron téri színpadon; 17 órától Koktélparty a Süti Éden és a Gado szervezésében, zenél: DJ Grid, a Süti Édenben; 18 órától Grund: Kézdivásárhelytől Pajkaszegig – Deák Andreea mestersminkes előadása a Vigadó udvarban; 18 órától az RMDSZ-sátorban: Borkóstoló; 18 órától XIX. századi vásári korkép: korzózás a főtéren korhű ruhákban a Nők Egyesülete szervezésében, a Gábor Áron téren; 19 órától Sing Floyd-koncert a Gábor Áron téri színpadon a Zarah Moden támogatásával; 20 órától Borudvar: Ewiva feat. Lantos Zoltán, a Jazz Bistro & Wineryben; 21 órától Urbanizé Garden: Lenard, az ipari parkban; 21.30-tól Honeybeast-koncert a Gábor Áron téri színpadon a Rádió Gaga támogatásával; 23 órától Urbanizé Garden: Sublee, az ipari parkban; 1 órától Urbanizé Garden: Szima & Lenard, az ipari parkban.

A szombati és vasárnapi rendezvények programja lapunk 10. oldalán található.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a kamarateremben Bertolt Brecht: Kurázsi és gyerekei – bemutató előadás, rendező: Hegymegi Máté (korhatár: 14 éven felülieknek); a következő előadásra 29-én, szombaton 19 órától ugyanott kerül sor. Jegyek a központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon kaphatóak.

Zene SEPSI JAZZ & BLUES FESZTIVÁL. Június 28–30. között a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban zajlik a rendezvény harmadik kiadása romániai, magyarországi, németországi, olaszországi és amerikai előadók közreműködésével. A fesztiválra a teljes árú napijegy 60 lejbe, a kedvezményes napijegy (12 év feletti diákok és nyugdíjasok számára) 30 lejbe, a háromnapos fesztiválbérlet 120 lejbe kerül. Ezeket az eventim.ro honlapon és a városi kulturális szervezőirodában, illetve a helyszínen lehet megvásárolni.

Hitvilág KÁLVIN-HÉT. A Kézdi-Orbai Református Egyházmegyében szervezett Kálvin-hét utolsó két napjának programja: ma 10 órától a konfirmandusok találkoznak Orbaiteleken; június 29-én, szombaton a maksai focipályán a barátosi Ferenc Ernő Református Fúvószenekar toborzójával 9 órakor kezdődő gyülekezeti nappal ér véget az egyhetes rendezvény. SEGÍTŐCSOPORT. Szombaton 10.30–12 óráig az Elengedéseink önleltáros nyitott csoportba várja az érdeklődőket Kurta Fruzsina pszichológus a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház melléképületében.

Hírdetés

Múzeumok éjszakája Erdővidék Múzeumában Június 29-én, szombaton Erdővidék Múzeuma is csatlakozik a Múzeumok éjszakája programsorozathoz. 20 órától egy különleges estére várják az érdeklődőket, amelyre az intézmény előadással, kiállítással és filmvetítéssel készül. Előadást tart Demeter László muzeológus Erdővidék botanikusairól; Növényi illusztrációk, festmények címmel Lakatos Csilla muzeológus készített kiállítást; az est zárásaként a múzeum udvarán (rossz idő esetén a Kászoni Gáspár-teremben) levetítik a Ha nem használ, nem is árt – Hagyományos gyógynövényhasználat Udvarhelyszéken című dokumentumfilmet, melyet a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont készített.

Sportpályák avatása Sepsiszentgyörgyön A Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület a Csíki negyedi sportpályák hivatalos megnyitóünnepségére várja június 29-én, szombaton 10 órától a város lakóit. A program: 10 órától 10.30-ig Meridián torna szépkorúaknak Momóval, Máltai Szeretetszolgálat; 11 órától megnyitóbeszédek: Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, Dénes Előd református lelkész és Takács Dezső római katolikus plébános; 11.30-tól minikoncert, a fellépő Szávuly Balázs, Gödri Ferenc Általános Iskola; 12–13 óráig ügyességi játékok Zoltáni Jánossal, Gödri Ferenc Általános Iskola, 13–15 óráig Sportkóstoló: kosárlabda a Sportiskola sportolóival, foci/lábtenisz Péter Szabolcssal, tollaslabda, röplabda Pályi-Kis Sándorral, gyerekfoci az apróknak; 14–16 óráig társasjátékozás Antal Tímeával; 15–15.30-ig interaktív tánc Dima Kozminnal; 15.30–18 óráig szabad sportolás a pályákon; 17–17.30-ig Flashmob Momóval. A rendezvényen elsősegélypontot működtet egészségügyi tanácsadással a Máltai Szeretetszolgálat. A sportkomplexumhoz a Romulus Cioflec utcai Profi üzlet mögött lehet bejutni.

Tanévzáró az MCC-nél A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Fiatal Tehetség Program tanévzáró eseményét ma 17 órától rendezi meg Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban. Az esemény fontos mérföldkő az MCC életében, hiszen első alkalommal ballag 8. évfolyam Erdélyben.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.15-től Agymanók 2. (románul beszélő), 16.45-től Garfield (magyarul beszélő), 18 órától Motorosok (román feliratos), 18.45-től Anyai ösztön (román feliratos), 20.15-től A fattyú (román feliratos), 20.30-tól DogMan – A kutyák ura (román feliratos); szombaton: 11 órától Agymanók 2. (magyarul beszélő), 11.15-től Az én kedves szörnyem (románul beszélő), 16.15-től Nina és a sündisznó titka (románul beszélő), 16.30-tól Képzeletbeli barátok (magyarul beszélő), 18 órától Motorosok (magyarul beszélő), 18.30-tól Hang nélkül: Első nap (magyarul beszélő), 20.30-tól Bad Boys – Mindent vagy többet (magyarul beszélő), 20.45-től Hang nélkül: Első nap (román feliratos); vasárnap: 11 órától Nina és a sündisznó titka (magyarul beszélő), 11.15-től Agymanók 2. (románul beszélő), 16 órától Garfield (románul beszélő), 16.30-tól Kung Fu Panda 4. (magyarul beszélő), 18 órától Motorosok (román feliratos), 18.15-től Lefkovicsék gyászolnak (magyar filmdráma), 20 órától Anyai ösztön (magyarul beszélő), 20.15-től A fattyú (román feliratos).

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Bánki Donát utcai Catena gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 804 709). Szombaton és vasárnap a bevásárlóközpontokban levő gyógyszertárakat is fel lehet keresni. Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961), hétfőtől a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Szabadság utcai Mária gyógyszertár (0729 935 431) a szolgálatos. Honlap: colegfarmcovasna.ro/hu. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön ma 14–19 és szombaton 9–14 óráig a Sport utca 9/5D alatti Dental Centrum fogászaton telefonos egyeztetés alapján (0743 455 556); szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465). Honlap: dspcovasna.ro/hu.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Torján. Honlap: tega.ro/hu.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »