Forma–1: Charles Leclerc összetörte Niki Lauda legendás Ferrariját

Forma–1: Charles Leclerc összetörte Niki Lauda legendás Ferrariját

Folytatódik Charles Leclerc monacói pechszériája: két héttel hazai versenye előtt Niki Lauda korábbi Ferrariját törte össze Monaco utcáin a Forma-1 világbajnoki éllovasa.

A szokásoknak megfelelően az idei Monacói Nagydíj (május 29.) előtt is megrendezték a történelmi F1-es autók versenyét, melynek keretében díszvendégként Charles Leclerc is pályára gördülhetett. A világbajnoki éllovas számára azonban még egy bemutató alkalmával sem bizonyult jó ómennek az utcai pálya, ugyanis a háromszoros vb-győztes Niki Lauda 1974-es Ferrarijával a korlátnak ütközött a Rascasse-ban. Megrongálódott az autón a hátsó szárny, ennek ellenére Leclerc a célegyenesig még elgurult vele – írja a vezess.hu.

Hírdetés

Mint az a 24 éves versenyző későbbi tweetjéből kiderült, fékprobléma vezetett az újabb kellemetlen jelenethez. „Amikor már azt hitted, hogy a világ összes balszerencséje utolért téged Monacóban, elveszíted a fékeket a Rascasse-ban a Forma-1 egyik legikonikusabb történelmi autójának volánjánál” – írta.

Charles Leclerc közismerten balszerencsés hazai pályáján, Monacóban: annak idején a Forma–2-ben éllovasként nullázta le a teljes hétvégét, a Forma–1-ben pedig még egyszer sem ért célba futamon. Tavaly ugyan megnyerte az időmérő edzést, de csak azután, hogy az utolsó szektorban eldobta a Ferrarit.

A jelenlegi Forma–1-es mezőny két hét múlva fog Monaco utcáin versenyezni, előtte azonban még a héten sor kerül a Spanyol Nagydíjra is (május 22.).


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »