Ferenc pápa a Pápai Alapítványhoz: a szolidaritás és a béke kultúráját építitek

Ferenc pápa a Pápai Alapítványhoz: a szolidaritás és a béke kultúráját építitek

Ferenc pápa április 28-án az Apostoli Palotában fogadta audiencián a Pápai Alapítvány elöljáróit és tagjait. Az egyházi projekteket támogató amerikai szervezet a peremre szorultak átfogó fejlődését mozdítja elő világszerte. A pápa köszönetét fejezte ki az alapítvány tagjainak nagylelkűségükért azok iránt, akik a társadalom peremére szorultak, és anyagi, illetve gyakran lelki szegénységben élnek.

Ez a jótékonysági tevékenység most a háború borzalma és pusztító hatása közepette a menekültek és az ukrajnai konfliktus áldozatainak nyújtott segítség és gondoskodás formájában jelenik meg a világ más részein is – fogalmazott a Pápai Alapítvány tagjaihoz intézett beszédében a Szentatya az Apostoli Palota Kelemen termében tartott audiencián. Megköszönte munkájukat, amelyet 1988 óta végeznek a pápa és az Egyház szolgálatának támogatása érdekében.

„A világ számos részén kifejezésre jut nagylelkű támogatásotok – hangsúlyozta Ferenc pápa. – Az évek során a Pápai Alapítvány elősegítette sok testvérünk átfogó fejlődését globális szinten. Különösen az oktatási, jótékonysági és egyházi projektekhez kapcsolódó különféle segítségkérésekre adott válaszotok teszi lehetővé, hogy támogassátok az Egyház állandó elkötelezettségét a szolidaritás és a béke kultúrájának építése mellett.” Ez a munka azokra is kiterjed, akik a társadalom peremére szorultak, és akik anyagi és gyakran lelki szegénységben élnek.

„Ugyanakkor, mivel manapság a háború és más konfliktusok pusztító hatásainak vagyunk tanúi, ti felismeritek, hogy humanitárius ellátást és segítségnyújtást kell biztosítani az áldozatoknak, a menekülteknek és azoknak, akik hazájuk elhagyására kényszerültek, szebb és biztonságosabb jövőt keresve önmaguknak és szeretteiknek – fogalmazott a pápa. Hozzátette:

Hírdetés

Ferenc pápa egy személyes kéréssel fejezte be beszédét: „A Pápai Alapítványra kezdettől fogva a Péter utódjával való szolidaritás volt jellemző. Ezért tudom, bízhatom benne, hogy imádkoztok értem és szolgálatomért, az Egyház szükségleteiért, az evangélium terjesztéséért és a szívek megtéréséért.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »