Felvidéki tehetség is a szlovák válogatott keretében

Felvidéki tehetség is a szlovák válogatott keretében

A szlovák válogatott szövetségi kapitánya Štefan Tarkovič is kihirdette keretét a márciusi vb-selejtezőkre. A szlovák kapitány az utóbbi hetekben klubjában több játéklehetőséget jutó felvidéki tehetségnek Bénes Lászlónak is meghívót küldött.

A 2022-es világbajnoki selejtezősorozatban a szlovák válogatott Ciprus ellen idegenben kezd március 24-én, majd három nappal később hazai pályán fogadja Máltát, végül pedig március 30-án Oroszország ellen zárja a márciusi selejtezőket a szlovák csapat.

A 48 esztendős szakember keretében felvidéki tehetséget is találunk Bénes László személyében, aki új klubjában a szintén a német Bundesligában szereplő Augsburg csapatában több játéklehetőséghez jutott az elmúlt hetekben. Mint korábban beszámoltunk róla a januári átigazolási időszakban Bénes klubot váltott és Mönchengladbach kölcsönadta az Augsburgnak.

Hírdetés

A keretben a Ferencváros szlovák játékosa Róbert Mak is szerepel. A keret összeállításában a szövetségi kapitánynak komoly gondot okozott a koronavírus és a sérülések, ugyanis Marek Hamšík sem szerepel a keretben sérülés miatt.

Ami pedig a német Bundesligában szereplő játékosokat illeti, minden bizonnyal csak a Ciprus elleni mérkőzésen állhatnak a szövetségi kapitány rendelkezésére, ugyanis karanténba kell vonulniuk a koronavírus miatt a karanténszabályokat betartva ide előtt kell visszatérni klubjukhoz, ezek közé tartozik Bénes László is.

A szlovák válogatott programja a 2022-es vb-selejtezők során márciusban:

Március 24.: Ciprus – Szlovákia Március 27.: Szlovákia – Málta Március 30.: Szlovákia – Oroszország


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »