Farkas Iván: Megvalósult a javaslatunk

Farkas Iván: Megvalósult a javaslatunk

Egy hónapja, egészen pontosan 2021. február 3-án tartottuk az MKP székházában azt az önkormányzati szakmai fórumot, amely a teljes magyar együttműködés jegyében zajlott, hiszen az MKP elnöke és polgármesterei mellett a fórumon részt vett a Híd és az Összefogás egy-egy polgármestere, valamint szülőföldünk legnagyobb települése, Komárom független polgármestere – olvasható az MKP által hozzánk eljuttatott írásban.

Sok más észszerű javaslatunk mellett a szakmai fórumon a kormánynak elsőként a politikai pártok közül azt is javasoltuk, hogy a járvány tetőzése idején a kritikus infrastruktúrába tartozó személyek mellett mihamarabb adjon lehetőséget más szakmai csoportoknak, akik a polgárokkal közvetlen kontaktusban vannak – úgy mint a pedagógusoknak, a bolti eladóknak, a sofőröknek, a hivatalnokoknak és postásoknak – hogy beoltassák magukat koronavírus elleni vakcinával. Majd mindezt sajtótájékoztatón tártuk a nyilvánosság elé és postáztuk a kormányzati illetékesek számára.

Hírdetés

Nem sokkal később, 10 nap múlva a megyei oltóközpontokban kezdetét vette a pedagógusuk csoportos beoltása. Akik vállalták, azoknak immár harmadik hete van lehetőségük arra, hogy beoltassák magukat. Mivel az elmúlt hétvégén kevesebb pedagógus jelentkezett oltásra, mint a korábbi hétvégék alkalmával, a megyei oltóközpontok némelyikébe oltásra invitálták az élelmiszert árusító boltok és bevásárlóközpontok eladóit, a sofőröket és a hivatalnokok egy részét (rendőrségi és államigazgatási hivatalnokokat).

Tehát az, amit egy hónapja javasoltunk, szinte teljes egészében fokozatosan megvalósult, megvalósul. Mindez azt bizonyítja, hogy kormányon és parlamenten kívüli pártok is javasolhatnak megalapozott, észszerű szakmai megoldásokat. Azonban nem a politikai dicsőség a fontos, azt jóval túlszárnyalja a szakmai szempont, a hatékony előrelépés a koronavírus elleni oltások előmozdításával, s a beoltott társadalmi csoportok érezhető kiszélesítésével.

(A szerző az MKP szakmai alelnöke)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »