Ezeket a tényezőket vedd figyelembe a laptoptáska választásnál! (x)

Ezeket a tényezőket vedd figyelembe a laptoptáska választásnál! (x)

A laptopok legnagyobb előnye a hordozhatóság, amit csak akkor tudsz maximálisan kiaknázni, ha egy laptoptáskát is beszerzel hozzá, hogy el tudd vinni magaddal az irodába, az iskolába vagy az utazásra.

A tökéletes darab megtalálása azonban nem a legegyszerűbb feladat, pláne akkor, ha jobban elmerülsz a témában. Elég csak megnézned az atáska laptoptáska kínálatát, és láthatod, hogy az elérhető választék szinte határtalan.

A mai cikkünkben nem fogunk konkrét javaslatokat tenni, inkább az a célunk, hogy rávilágítsunk azokra a szempontokra, amelyek kiemelt jelentőséggel bírnak a választás során.

A viselés komfortja

Mivel te fogod a táskát nap mint nap cipelni, így a legfontosabb, amire ügyelned kell a választás során a viselés komfortossága.

Ha úgy ítéled meg, hogy a kiszemelt darabnak nem elég hosszúak a pántjai, esetleg valahol bántó a kialakítása, akkor jobb, ha inkább továbblépsz. Nem fogja tudni ugyanis egyenlően elosztani a tartalmának a súlyát, és az emiatt kialakuló aszimmetrikus testtartás hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet.

Abban az esetben pedig, ha nagyobb súlyt tervezel hordani, akkor célszerű lehet egy olyan táskát kipróbálni, ami a mellkas előtt becsatolható pánttal rendelkezik, és ezáltal remekül tudja tehermentesíteni a hátat.

Hírdetés

De a kényelem szempontjából a magasságod is befolyásoló tényező lehet. Az a legideálisabb, ha a hordozó magasan van a háton, és az alja is még a csípő fölött helyezkedik el. Hogy ez kiszemelt darabra is igaz-e, azt leginkább úgy tudod megállapítani, ha keresel néhány képet vagy videót arról, ahogy egy hozzád hasonló magasságú személy viseli.

A laptoptáska kapacitása

Amennyiben csupán a laptopodat és néhány könyvet tervezel a táskádba rakni, akkor a legkeskenyebb, 10-16 liter közötti kapacitással rendelkező darabok jelentik az ideális választást.

Ha az arany középutat keresed, akkor a 20-25 literes laptoptáskák valók neked, mivel ezekben már némi étel és egy nagyobb vizesüveg is elfér. A 30 literes verziókban pedig a fényképezőgépet vagy az egyéb kiegészítőket is belerakhatod.

Végül, de nem utolsósorban a laptoptáska anyaga

Mind ez idáig a laptoptáskák többsége pamutvászonból készült, amit waxszal tettek vízállóvá. Ezzel viszont az volt a gond, hogy ez az anyaghasználat indokolatlanul nehéznek bizonyult, és egy idő után elkezdett foszlani.

Ezért is használják manapság a nejlon, a poliészter vagy ezeknek az anyagoknak valamilyen kombinációját, amelyek jóval könnyebbek, még úgy is, hogy vízlepergető kialakítást kapnak, ráadásul még az áruk sincs az egekben.

De nem feledkezhetünk meg a magas szakítószilárdsággal rendelkező, nejlonból, poliészterből és poliamidszálakból álló cordura táskákról, illetve az erős és az idő múlásával csak még előkelőbben kinéző bőrtáskákról sem.

Az utóbbiakkal kapcsolatban viszont mindenképpen kiemelendő, hogy bizonyos behatásokkal szemben igen sérülékenyek, így előfordulhat, hogy a tervezettnél korábban megadják majd magukat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »