Mégis van szaga a pénznek, a ruhába rejtett hamis bankjegyeknek pláne

Hetvenezer euró (27 millió forint) hamis pénzt szimatolt ki a német vámhatóság keresőkutyája, Skadi a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren egy Törökországból érkezett utas csomagjában – közölték vasárnap a német hatóságok.

A kölni lakos 8000 euróval övtáskájában előbb megpróbált a terminál zöld sávján kijutni, amely azok számára van fenntartva, akiknek nincs elvámolni való árujuk. Az övtáskában lévő készpénz ugyan valódi volt, de a csomagok és a ruházat tüzetesebb átvizsgálatakor a keresőkutya segítségével 70 ezer euró és csaknem 3 ezer dollár hamis pénzt foglaltak le.

Hírdetés

"Skadi egyike két készpénzkereső-kutyának a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren és kifejezetten nagy mennyiségű készpénz felkutatására lett kiképezve az embereken" – mondta Jens Ahland, a vámhatóság szóvivője. Hozzátette, hogy Skadi képes különböző valuták kiszagolására.

Ahland szerint amint a keresőkutya ilyen szagot érez, leül az érintett személy elé, s "így volt ez ennek az embernek az esetében is". Skadi egy hatéves németjuhász, s öt éve "dolgozik" a vámhatóságnak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »