Eszköztámogatásban részesült a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány nyolc Tehetségpontja

Eszköztámogatásban részesült a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány nyolc Tehetségpontja

Az eszköztámogatást a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány vezetősége, a tehetségpontok koordinátorai, tanárai és tanulói nevében nagyon szépen köszönjük. 

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány vezetősége, a tehetségpontok koordinátorai, tanárai és tanulói köszönetüket fejezik ki a Bodnár Gábor Jótékonysági Alapítványnak a „Digitális tehetséggondozó műhelyek létrehozása és működtetése Kárpátalján” című projekt által nyújtott eszköztámogatásért, ami a Kárpátalján a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány által működtetett nyolc tehetségpont bázisául szolgáló tanintézmények technika fejlesztését tűzte ki célul.

A Tehetségpontok az alábbiak: 

A támogatás az alábbi eszközöket foglalta magába: 

Minden tehetségpont számára médiacsomag, azaz:

Hírdetés

kamera, kameraállvány, puska- és riportermikrofon, kameralámpa, diktafon.

Hét középiskolában (a fent felsoroltak a Főiskola Szakgimnáziumán kívül) teljes és korszerű informatikaterem-kiépítése és felszerelése (hálózatépítéssel együtt).

Ez iskolánként a következő csomagot jelenti: 1-1 szerver és tanári gép, illetve 10-12 munkaállomás, irodai A3-as multifunkcionális lézernyomtató, hálózati elosztó, router, hálózatépítés, szoftvercsomagok telepítése. Minden számítógéphez jogtiszta Windows10 liszenc beszerzése; digitális tehetséggondozó műhelymunkák inspirálása.

Öt középiskolába (a fent felsoroltak, kivéve a Bátyúi Középiskolát és a Péterfalvi Református Líceumot) robotika-csomagok (6-6 db. programozható Lego Mindstorms EV3 oktatási csomag), 2-2 tablet, illetve 1-1 db. 92-es 16:9 arányú okos tábla és rövid fókusztávú projektor beszerelése. Ezen iskolák informatika tanárainak robotika-tanfolyam szervezése.

Az eszköztámogatás 2016-2020 között valósult meg 37 millió forint értékben.

Köszönettel:  Váradi Natália


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »