Értelmi sérült, ráadásul süketnéma nőt erőszakolt meg egy szörnyeteg a rétsági autóbuszpályaudvaron

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen, aki egy buszpályaudvar mellett erőszakolta meg siketnéma áldozatát.

A vádirat szerint a férfi 2022. december 16-án délután a rétsági autóbuszpályaudvaron észrevett egy siketnéma és értelmi sérült nőt, aki a váróterem mellett a földön feküdt. A férfi mögé lépett, a hóna alá nyúlva felemelte, az épület mögé vonszolta a közvilágítás nélküli területre, majd megerőszakolta.

Hírdetés

Az elkövető cselekményének a buszpályaudvart éppen akkor ellenőrző és az erőszaktevést észlelő rendőrjárőr vetett véget.

Mivel a vádlott tisztában volt azzal, hogy a nő sem kiabálni, sem segítséget hívni, sem ellenállást kifejteni nem tud, ezért a járási ügyészség más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta meg, közölték honlapjukon.

Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén az elkövető a váddal egyezően beismeri a cselekmény elkövetését, 8 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás a mértékes indítvány, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is kizárják. Bűnössége megállapítása esetén viselnie kell(ene) a több mint 700 000 forintos bűnügyi költséget is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »