Emelkedik az autópálya-matrica pótdíja – mutatjuk az új összegeket

Emelkedik az autópálya-matrica pótdíja – mutatjuk az új összegeket

Továbbra is egyórás a türelmi idő, a matrica megvásárlására.

Az autópálya-matricáknál az úgynevezett alap pótdíj legalacsonyabb összege jövőre 26 640 forint lesz, aki 60 napon túl fizet, annak már közel 92 ezer forintot kell befizetnie. Ha az autós vett matricát, de a kategória nem stimmelt, akkor a pótdíjkülönbözettel számolhat.

Az már szeptember elején kiderült, hogy mennyibe kerülnek jövőre a sztrádamatricák. Az idei árakhoz képest több mint 3 százalékkal – az augusztusi infláció mértékének megfelelően emelkednek – emlékeztet a Totalcar.

Hírdetés

Emellett magasabb lesz a pótdíjak és a pótdjkülönbözetek összege is. Előbbit akkor kell fizetni, ha az adott járműre nem váltottak matricát, utóbbit pedig akkor, ha van matrica, de nem megfelelő járműkategóriára szól. Nem mindegy, hogy az érintett autós mikor fizet: 60 napon belül alacsonyabb a pótdíj és a pótdíjkülönbözet összege, 60 napon túl viszont jóval combosabb.

Az alap pótdíj 60 napon belüli fizetés esetén 26 640 forint, az emelt pótdíj 60 napon túli fizetés esetén): 91 780 forint lesz. A pótdíjkülönbözet 60 napon belül 14 900 forint, az emelt pótdíjkülönbözet pedig 47 180 forint lesz.

A felhajtástól számítva maximum 60 perc áll a sofőrök rendelkezésükre, hogy megvásárolják a matricát. A fenti videóból pedig kiderül, milyen könnyítésekkel élhetnek a matrica nélkül vagy rossz kategóriára megváltott matricával sztrádázó autósok.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »