Elkészült Léva első professzionális kültéri kosárlabdapályája

Elkészült Léva első professzionális kültéri kosárlabdapályája

2020 októberében még csak terv volt, a labdajáték szerelmesei ma már birtokba vehetik – korszerű kültéri kosárlabdapálya épült Léván.

A klasszikus méretekkel, 26×14 méteres játéktérrel rendelkező sportpálya kiépítése a szőlőhegyi lakótelep mozgásparkjában 2021. február 23-án vette kezdetét. A munkálatokat a versenypályázatból győztesen kikerülő Funny Sport Slovensko nevű vállalat végezte, több mint 65 ezer euró értékben.

Hírdetés

A két fő kosárlabdapalánkot, valamint szintén két darab gyakorló, állítható magasságú palánkot magáénak tudó pálya öntött gumiburkolatában EPDM-típusú gumiőrlemény található (eredeti nevén etilén-propilén-dién kaucsuk). Mivel a létesítmény közelében főút húzódik, köréje 4 méter magas védőhálót húztak ki.

A járási székhely első, öntött gumi- és betonburkolattal ellátott professzionális kültéri kosárlabdapályáját, amit mindenki ingyenesen használhat, 2021. május 21-én adták át a szőlőhegyi lakótelep közelében.

A pálya kialakításával tovább bővült a járási székhely mozgásparkja, sőt egy Pumptrack-pályacsík, egy játszótér, egy futópálya, egy medence és egy mászófal kialakítása is tervben van, s az objektum térségében hamarosan nyilvános WC-ket is létrehozhatnak. Az illemhelyek kialakítására a városi képviselő-testület a 2021. március 9-i ülésén már némi pénzcsomagot is jóváhagyott a város költségvetéséből.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »