Május végéig lehet jelentkezni önkéntes katonai szolgálatra

Május végéig lehet jelentkezni önkéntes katonai szolgálatra

Május végéig van lehetőségük jelentkezni önkéntes katonai szolgálatra az érdeklődőknek. A 11 hetes képzés során megtanulják a csapatmunka, a stresszkezelés, valamint a katonai taktika és a lövészet alapjait – tájékoztatott Štefan Zemanovič, a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőinek szóvivője.

A katonai képzés július 8-án kezdődik Túrócszentmártonban (Martin). „A képzés sikeres elvégzése után, amely a diplomaosztó ünnepséggel és katonai eskütétellel zárul, a végzősöket a 2. fokozatú rangra léptetik elő és besorozzák a tartalékosok közé, az aktív állományba való csatlakozás lehetőségével” – mondta a szóvivő.

Hírdetés

A résztvevők megkapják a szükséges felszerelést, ingyenes szállást és étkezést, valamint elsajátítják a fegyveres erők feladatainak ellátásához és a válságkezeléshez szükséges alapvető ismereteket és készségeket. A képzés teljes időtartama alatt egészségügyi, nyugdíj- és balesetbiztosításban részesülnek.

A képzés ideje alatt a jelöltek minden teljesített hónap után nettó 1452 euró pénzügyi juttatást kapnak. A beiratkozás feltételei és a toborzócsoportok elérhetőségei a budemvojk.sk oldalon találhatók.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »