Együttműködik a Mathias Corvinus Collegium és a Széchenyi István Egyetem

Együttműködik a Mathias Corvinus Collegium és a Széchenyi István Egyetem

Szorosabbra fűzi kapcsolatát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a győri Széchenyi István Egyetem.

A két intézmény újabb lehetőségeket kínálva segíti a fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában, felismerve, hogy a legelőnyösebb, ha erre minél több szakmai közösségben nyílik mód. Az öt évre szóló együttműködési megállapodást az MCC részéről Szalai Zoltán főigazgató, az Egyetem képviseletében pedig Filep Bálint elnök és Baranyi Péter rektor írta alá

Hírdetés

Az MCC ingyenes képzési lehetőségei szeptembertől már Győrben is elérhetőek a tehetséggondozó regionális központjában.

A két intézmény együttműködése kiterjed a többi között a környékbeli tehetséges diákok életpályájának támogatására, közös kurzusok indítására, a vezetőképzés területén való együttműködésre, valamint a tudásmegosztásra, de a két szervezet együttes célja például a közös kapcsolati háló kiépítése és hasznosítása, a hátrányos munkaerőpiaci helyzetű csoportok, valamint a határon túlról érkező magyar diákok támogatása is.

Az MCC és a győri egyetem kölcsönösen támogatják a hallgatói kapcsolatok fejlesztését is, egymás programjainak jobb megismertetésével. Emellett a nemzetközi együttműködések közös kialakítására is törekednek a külföldi partnerhálózatuk kölcsönös fejlesztésével.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »