Egyél Te is fenntarthatóan, egészségesen! Szabó Adrienn dietetikussal a szezonális táplálkozás előnyeiről

Egyél Te is fenntarthatóan, egészségesen! Szabó Adrienn dietetikussal a szezonális táplálkozás előnyeiről

Miért fontos, hogy minél több szezonális és helyi élelmiszert építsünk be a táplálkozásunkba? A témáról Szabó Adrienn klinikai dietetikus, a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa és a Magyar superfood című könyv szerzője beszélt webinárunkon. Az izgalmas, életmódváltást segítő előadást most te is megnézheted!

Sokszor hallani arról, hogy milyen fontos a környezet és a magyar gazdaság támogatása szempontjából, hogy az élelmiszereink egy részét, elsősorban a zöldségeket és gyümölcsöket helyi forrásból, lehetőleg szezonálisan szerezzük be. Bár ezek fontos szempontok, gyakran szorongást okoz, hogy vajon mennyire egészséges a természettel összehangolt táplálkozás? Nem lesz az ember vitaminhiányos tél végére, ha nem eszik banánt vagy narancsot? És mi a helyzet a húsmentes étkezéssel?

Szabó Adrienn végigvezet minket azon, miként fonódik össze a fenntarthatóság és az egészség táplálkozásban. Bemutatja, hogyan tudunk változtatni az életünk 5 területén ahhoz, hogy fenntarthatóbban étkezzünk:

szezonalitáslokalitáspazarlás csökkentése, maradék felhasználás és zero wastekis termelői támogatásacsomagolásmentesség

Az előadást követően a résztvevők kérdéseire is választ kapunk, a sok elméleti tudnivaló mellett pedig gyakorlati tippeket is kapunk arról, miként lehet ezeket az ételeket beilleszteni a mindennapjainkba.

Hírdetés

Az előadást adomány ellenében nézheted meg, amit a lenti gombbal vagy banki átutalással küldhetsz el nekünk.

Ajánlott adomány min. 2.000 Ft.

Ha adományodat banki utalással küldöd:

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490
IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni Neked a webinárt, kérjük, az utalás közleményébe mindenképp írd be a következőket: ADOMÁNY, ÉTELMENTŐ-WEBINÁR és az e-mailcímed!

Ez a poszt Egyél Te is fenntarthatóan, egészségesen! Szabó Adrienn dietetikussal a szezonális táplálkozás előnyeiről először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »