Egy lépéssel közelebb a marihuánatörvény elfogadásához

Egy lépéssel közelebb a marihuánatörvény elfogadásához

A parlament első olvasatban jóváhagyta a javaslatot, amely jelentősen csökkentené a marihuána birtoklásáért kiszabható börtönbüntetés hosszát.

A jelen lévő 118 képviselő közül 73 szavazott mellette, 30 ellene, 14 tartózkodott, 1 pedig nem szavazott. A támogatók kivétel nélkül a koalíciós pártok közül kerültek ki, a Smer képviselői javarészt tartózkodtak, a Hlas és a szélsőségesek pedig ellene szavaztak. Más kérdés azonban, hogy a javaslatot beterjesztős OĽaNO-s képviselők a második és a harmadik olvasatban ismét találnak-e elegendő támogatót, mivel az SaS frakciója szerdán jelezte, nem biztos, hogy ismét megszavazzák a törvénymódosítást.

Hírdetés

Tomáš Lehotský (SaS) elmondása szerint azért voksoltak mellette, mert ez „egy jó lépés a megfelelő irányba”, viszont hozzá is tette, hogy a Mária Kolíková igazságügyi miniszter által beterjesztett javaslatot megfelelőbbnek tartják. Elmondta, az említett törvénymódosításban például jobban megkülönböztetik a dílereket a használóktól, valamint az is fontos szempont, hogy Kolíková javaslatában a bíróság nem szabhatna ki semmilyen szabadságvesztést, ha valakinél egy grammnál kevesebb marihuánát találnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »