Drucker két nehézségi fokozatú matematikai érettségi bevezetését javasolja

Drucker két nehézségi fokozatú matematikai érettségi bevezetését javasolja

A miniszter ennek kapcsán megjegyezte, hogy nem mindenkinek van szüksége azonos szintű matematikai ismeretek elsajátítására, egyes diákok viszont több támogatást igényelnek ezen a területen, mint mások.

Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatásügyi miniszter a kétszintű matematikai érettségi vizsga bevezetését szorgalmazza a középiskolákban, közölte a TASR hírügynökségnek nyilatkozva. Szerinte a természettudományokat választó tanulókat alaposabban fel kellene készíteni erre a területre.

Hírdetés

„A diákok nem egy vizsgát tennének matematikából, ha lehetőségük lenne B1-es, B2-es, illetve C1-es szint teljesítésére, akkor nem tartoznánk ezen a téren az alsó középmezőnybe” – hangsúlyozta.

A tárcavezető kifejtette, hogy nem mindenkinek van szüksége azonos szintű matematikai tudásra, viszont egyes diákok több támogatást, ismeretet igényelnek ezen a területen, mint mások. „Egy idegen nyelv esetében a B1-es és a C1-es szint tekintetében különbséget tudunk tenni az elvárásokban a vizsga során. Indokolt lenne a matematika vonatkozásában is hasonló eljárást alkalmazni ” – fejtette ki.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »