Drogbűnözőket fogtak a Kárpátalján

Kárpátalján, a Munkácsi járásban a rendőrök kábítószer-terjesztőket tartóztattak le. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök számos tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

A Kárpátaljai Megyei Rendőrség munkatársai különleges műveletet hajtottak végre egy Munkácson tevékenykedő, kábítószert és pszichotróp anyagokat előállító és értékesítő bűnözői csoport őrizetbe vételére.

A rendfenntartók az operatív intézkedések során megállapították, hogy a bűnözői csoport tagjai egy 19, 21 és 22 éves fiatalember, valamint egy 19 éves lány.

A csoportot egy 29 éves munkácsi lakos vezette. A gyanúsított a tagok tevékenységét koordinálta, szerepeket osztott szét közöttük, figyelemmel kísérte a tevékenységet és szétosztotta a kábítószer-értékesítésből befolyt pénzt.

A gyanúsítottak a bűnözői tevékenységükhöz béreltek egy lakást Munkácson, ahol eladásra készítették az „árut”.

Hírdetés

Egy 19 éves lány kábítószer-méréssel és -csomagolással, az illegális tevékenységből befolyt pénzösszeg ellenőrzésével, számlavezetéssel és további „áruátutalással” foglalkozott. Ebben két másik 19 és 21 éves gyanúsított segített neki.

A bűnözői csoport minden tagjának szigorúan be kellett tartania bizonyos szabályokat mind az ügyfelekkel folytatott telefonbeszélgetéseken, mind a megbeszélt találkozókon.

Február 8-án a kárpátaljai rendőrök 15 bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a gyanúsítottak lakóhelyén és járműveikben, hogy további bizonyítékokat szerezzenek bűncselekményekben való részvételükről.

A lefoglaltak között: amfetamin, marihuána, előrecsomagolt kábítószer-csomagok, készpénz, elektronikus mérlegek és egyéb tárgyi bizonyítékok voltak. Emellett a bűnözők autóit is lefoglalták.

Az öt gyanúsított ellen illegális kábítószer értékesítése miatt indítottak büntetőeljárást. Az ügyben még tart a vizsgálat – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »