Csütörtök éjféltől újraindultak a polgári légi járatok Nagy-Britannia és Szlovákia között

Csütörtök éjféltől újraindultak a polgári légi járatok Nagy-Britannia és Szlovákia között

Nyitókép: SITA

Csütörtök éjféltől újraindultak a polgári légi járatok Nagy-Britannia, Észak-Írország és Szlovákia között – tájékoztatott Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár. Az információt Ivan Rudolf, a közlekedésügyi minisztérium szóvivője is megerősítette.

A polgári járatok engedélyezését szerda délután Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter kérte.

„Ez jó hír mindenkinek, akik karácsonyra haza szerettek volna repülni Szlovákiába, vagy fordítva, Szlovákiából Londonba vagy Manchesterbe szerettek volna kiutazni a családja után“

– jegyezte meg Klus, aki azt is hozzátette: más uniós tagállamok is hasonlóképpen jártak el, és az Európai Unió is támogatta ezt a lépést.

Hírdetés

A külügyi államtitkár tájékoztatása szerint a hazai állampolgárok elvihetik a rokonaikat a bécsi Schwechat repülőtérre, illetve haza is hozhatják őket onnan, ha minden szabályt betartanak, vagyis az utas és a kísérője felesleges megállók nélkül azonnal elhagyja Ausztria területét.

Hazaszállításkor az utast az autóban ajánlott megvárni, és minél gyorsabban el kell hagyni a repülőteret vagy a pályaudvart. A repülőjegyet vagy más menetjegyet, illetve annak másolatát meg kell őrizni.

Klus elmondása szerint a külügyi tárca honlapján már elérhető a reptéri transzferhez szükséges háromnyelvű (szlovák–német–angol) formanyomtatvány.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »