Csak technikai hiba, hogy kimaradt a germanisztáni költségvetésből a sáskataxiztatás

Csak technikai hiba, hogy kimaradt a germanisztáni költségvetésből a sáskataxiztatás

Németország az olasz bírálatok ellenére is 2026-ig folytatja a Földközi-tengeren illegális bevándorlókat mentő jótékonysági szervezetek finanszírozását – közölte a német külügyminisztérium az AFP francia hírügynökséggel, tévedésnek minősítve a Bild című napilap állításait.

A német bulvárlap pénteken azt hangsúlyozta, hogy a 2023. évi német költségvetésben a tengeri mentés végző karitatív szervezetek támogatására szánt kétmillió euró nem szerepel a 2024. évi költségvetésben, és "nem feledékenységről van szó".

A német parlament költségvetési bizottságából származó értesülésekre hivatkozva a lap azt állította, hogy a kancellária és a külügyminisztérium egyaránt támogatja annak a pénzügyi támogatásnak a megszüntetését, amely az elmúlt hetekben feszültséget váltott ki Rómával.

Hírdetés

"A sajtócikkek tévesek", "technikai hibával" magyarázható a megfelelő költségvetési források hiánya a költségvetési tervezetben" – közölte a német külügyminisztérium az AFP-vel.

"Előirányoztuk, hogy a következő hetekben kijavítjuk ezt a problémát a költségvetés összeállításában" – tette hozzá a minisztérium, amely szerint a Bundestag engedélyével a tengeri mentés finanszírozását 2024-től 2026-ig már előirányozták.

Giorgia Meloni jobboldali olasz miniszterelnök nemrégiben levélben közölte Olaf Scholz német kancellárral megdöbbenését, amiért Németország olyan karitatív szervezeteket is finanszíroz, amelyek illegális bevándorlókat segítenek az országába.

Olasz kollégájával, Antonio Tajanival szeptember végén folytatott tárgyalásán Annalena Baerbock német külügyminiszter védelmébe vette az országa által ezeknek a mentőakcióknak nyújtott támogatást, mondván, hogy "életeket mentenek" a Földközi-tengeren.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »