Cîțu nem szeretné, hogy az RMDSZ kilépjen a kormányból

Cîțu nem szeretné, hogy az RMDSZ kilépjen a kormányból

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke állítása szerint nem szeretné, hogy az RMDSZ kilépjen a kormányból. Florin Cîțu azt mondta, alakulata a pénzügy- és az igazságügyi miniszteri tisztségre tart igényt.

Az újságírók a kormányalakítási tárgyalások menetéről faggatták pénteken a liberális pártelnököt, főleg annak fényében, hogy az RMDSZ kilátásba helyezte a kormányból való kilépését, ha nem őrizheti meg a fejlesztési miniszteri tisztséget. „Ilyenek a tárgyalások. Mindig vannak nehéz pillanatok” – mondta Cîțu.

Hírdetés

A PNL elnöke ugyanakkor cáfolta azt az információt, miszerint már nem akarná, hogy az RMDSZ is a koalíció tagja legyen. „Ez ostobaság. Épp ellenkezőleg: ők végig mellettem álltak. Én lennék az utolsó, aki azt mondaná, hogy lépjenek ki a kormányból” – reagált.

Florin Cîțu arról is beszélt, a liberálisok igényt tartanak a pénzügy- és az igazságügyi miniszteri tisztségre. Úgy véli, nehéz dolga lenne a kormányfőnek, ha a pénzügyminiszteri tárcát nem a PNL kapná. Emellett azért is ragaszkodik ehhez a minisztériumhoz, mert a liberálisok már bebizonyították, hogy jól tudják kezelni az ország pénzügyeit – tette hozzá. Mint mondta, tudatában van annak, hogy jelen helyzetben nehéz megszerezni mind a pénzügyi, mind az igazságügyi tárca vezetését, de nem lehetetlen, „ha jól tárgyalsz”.

A liberális pártelnök ugyanakkor cáfolta, hogy Klaus Iohannis államfő felszólítására lépett volna vissza a miniszterelnök-jelöltségtől.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »