Cigányokat fogadott be a házába, nem kerülhette el a sorsát

Cigányokat fogadott be a házába, nem kerülhette el a sorsát

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki baltával ölte meg szállásadóját.

A vádirati tényállás szerint a sértett egyedül élt Nyírmihálydiban egy családi házban, amelynek nyárikonyhájába befogadott egy nőt, akivel együtt beköltözött a 19 éves fia és annak 14 éves élettársa.

A "fiú" 2022. június 29-én éjszaka magához vett egy kisbaltát, rátörte az ajtót a szállásadójára azért, hogy a pénzét, és személygépkocsijának indítókulcsát megszerezze. A sértett a zajra felébredt, ekkor a "fiatal" a baltával és puszta kézzel testszerte ütlegelte. A támadás olyan lehengerlő volt, hogy a férfi megpróbált védekezni, de eszméletét veszítette.

A támadó ekkor magához vette a sértett autójának indítókulcsát, személyes iratait, 157 000 forintot és egy telefont. Magára hagyta a súlyos sérültet, annak tudatában, hogy a bántalmazásba belehalhat.

Hírdetés

A vádlott a lakóház udvarán parkoló személygépkocsit elkötötte, azonban ittassága és gyakorlatlansága miatt csakhamar nekihajtott egy fém oszlopnak, és egy bokros területre csapódott, ahol felgyújtotta az autót.

Ezután visszament anyjához és élettársához, akiknek beszámolt a történtekről, majd bementek a lakóházba. Az anya a bűncselekmény nyomait próbálta feltakarítani, valamint elrejtette az ellopott készpénzt. A 14 éves "élettárs" elégette a kisbalta nyelét, kimosta a párja véres ruháit, azonban az áldozatnak egyikük sem segített.

5 óra körül az égő autó miatt a lakók értesítették a rendőrséget, akik másfél óra múlva találták meg az ágyon eszméletlenül fekvő, erősen vérző sértettet. Azonnal kórházba szállították, de a kórházi ellátás ellenére néhány hét múlva meghalt.

A főügyészség a "fiatal felnőttet" nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, magánlaksértéssel, jármű önkényes elvételével, ittas vezetéssel, rongálással és okirattal visszaéléssel vádolja. Tettéért – beismerése esetén – 22 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. Az anyával szemben bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása a vád, ezért csak felfüggesztett szabadságvesztés az ügyészség indítványa, míg a fiatalkorú élettársat bűnpártolásért javítóintézetbe küldené – közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »